Košarica
V košarici ni izdelkov.

Presna proteinska "mlečna" čokolada s kvinojo

Presna proteinska "mlečna" čokolada s kvinojo

Domača čokolada, ki spominja na otroštvo. Se spomnite Bali riževe čokolade? Hrustljava, a hkrati mehka na ugriz, ki se kar stopi v ustih. Svojo čisto pravo čokolado lahko pripravite v slabe pol ure. V njej ni rafiniranega sladkorja in slabih sestavin, ampak le izbrane sestavine, ki vas bodo že z enim samim koščkom potešile željo po sladkem. Za hrustljavost smo čokoladi dodali kvinojine napihnjence, lahko uporabite tudi riževe ali več zrnate napihnjence, ki bodo čokoladi dali podobno teksturo in izgled tisti slavni Bali čokoladi, ki smo jo radi jedli kot otroci. Čokolada ni temna, ampak “mlečna”, vendar brez mlečnih izdelkov. Za podoben efekt smo uporabili gosto kokosovo mleko iz pločevnike. Ta pričara čokoladi poln okus in kremasto teksturo. Proteini v čokoladi pa so za zgostitev in občutek sitosti, da je boste pojedli manj in dobili nekaj več beljakovin, ki vas bodo dodatno nasitile. Če jih ne želite dodati čokoladi, jih enostavno spustite, a v tem primeru uporabite manj kokosovega mleka in več kakavove mešanice z datlji Tiger’s. Saj želimo dobiti res poln okus.

Sestavine zadoščajo za približno 8-10 porcij.

Sestavine:

  • 60 g kakavovega masla
  • 60 g gostega kokosovega mleka iz pločevinke
  • 70 g Tiger’s mešanice presnega kakava in datljev
  • 50 g rastlinskih proteinov Sunwarrior z okusom čokolade ali vanilije 
  • 2 jušni žlici tekočega sladila po želji – javorjev sirup, med ali agava (za vse, ki imate radi slajšo čokolado)

Posip in dodatki (po želji):

  • 1/4 skodelice kvinojinih napihnjencev (vmešaš med čokolado)
  • 1/4 skodelice kakavovih zrn (potreseš po čokoladi)
  • 1/4 skodelice kokosovega čipsa, narezanih lešnikov ali mandljev (potreseš po čokoladi)

Priprava:

  1. kakavovo maslo stopimo nad soparo na rahlem ognju.
  2. dodamo gosti del kokosovega mleka iz pločevinke in dobro premešamo
  3. dodamo suhe sestavine (proteine Sunwarrior in Tiger’s mešanico kakava in datljev)
  4. po želji za dodatno sladkobo dodamo javorjev ali agavin sirup.
  5. maso prelijemo v papirnate modelčke in postavimo za 2 uri v hladilnik ali za dobre pol ure v zamrzovalnik.
  6. okrasimo po želji: s koksovim čipsom, lešniki, mandlji ali drugimi dodatki.
Uživajte!

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.