Proteinska čokoladno – bananina pita iz granole

Proteinsko pito sem pripravila po receptu bananine granole. Ta ne vsebuje dodanih sladkorjev, trans maščobnih kislin oz. hidrogenirane maščobe, rafinirane soli in ojačevalcev okusa, ki jih je v kupljenih kosmičih običajno preveč.

Domačo granolo sem pripravila iz polnovrednih sestavin, ki jih lahko prilagodite po svojem okusu in zalogi v vaši kuhinjski omarici.

Sestavine za pripravo bananine granole:

Količine zadoščajo za 1 velik pladenj.

Priprava:

Banano zmešamo s kokosovim maslom, ščepcem nerafinirane soli, burbonsko vaniljo in cimetom. Dodamo kokosovo moko, odcejeno namočeno ajdo in kosmiče. Maso pregnetemo z rokami, da se tvorijo majhni kupčki, kot pri klasični granoli. Na koncu dodamo še 2 merici Sunwarrior Blend Vanilija. Po potrebi dodamo še malo vode, vendar ne več kot pol decilitra, saj masa ne sme biti preveč mokra.

Pripravimo pekač in ogrejemo pečico. Maso s prsti enakomerno razporedimo po pekaču za pito obloženem s peki papirjem in pečemo na 160°C približno 20 minut oziroma toliko časa, je lepe rjave barve. Vmes med pečenjem jo enkrat obrnemo, da se granolina pita enakomerno zapeče še z druge strani. 5 minut pred koncem potresemo še z narezanimi namočenimi mandlji in kokosovim čipsom, da postanejo hrustljavi.

Granolino pito obogatimo s svežim narezanim sezonskim sadjem (npr. hruškami, jabolki ali rezinami kakijev), po želji dodamo sojino skuto ali kokosov jogurt.

Lahko pa pito nalomimo na večje kose in jo uporabimo tudi kot klasično granolo za zajtrk. Postrežemo z domačim rastlinskim mlekom. Na primer mandljevim ali kokosovim.

Osnovni recept za bananino granolo najdete tukaj, za čokoladno pa tukaj.

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE