Košarica
V košarici ni izdelkov.

Proteinska čokoladno - bananina pita iz granole

Proteinska čokoladno – bananina pita iz granole

Proteinsko pito sem pripravila po receptu bananine granole. Ta ne vsebuje dodanih sladkorjev, trans maščobnih kislin oz. hidrogenirane maščobe, rafinirane soli in ojačevalcev okusa, ki jih je v kupljenih kosmičih običajno preveč.

Domačo granolo sem pripravila iz polnovrednih sestavin, ki jih lahko prilagodite po svojem okusu in zalogi v vaši kuhinjski omarici.

Sestavine za pripravo bananine granole:

Količine zadoščajo za 1 velik pladenj.

Priprava:

Banano zmešamo s kokosovim maslom, ščepcem nerafinirane soli, burbonsko vaniljo in cimetom. Dodamo kokosovo moko, odcejeno namočeno ajdo in kosmiče. Maso pregnetemo z rokami, da se tvorijo majhni kupčki, kot pri klasični granoli. Na koncu dodamo še 2 merici Sunwarrior Blend Vanilija. Po potrebi dodamo še malo vode, vendar ne več kot pol decilitra, saj masa ne sme biti preveč mokra.

Pripravimo pekač in ogrejemo pečico. Maso s prsti enakomerno razporedimo po pekaču za pito obloženem s peki papirjem in pečemo na 160°C približno 20 minut oziroma toliko časa, je lepe rjave barve. Vmes med pečenjem jo enkrat obrnemo, da se granolina pita enakomerno zapeče še z druge strani. 5 minut pred koncem potresemo še z narezanimi namočenimi mandlji in kokosovim čipsom, da postanejo hrustljavi.

Granolino pito obogatimo s svežim narezanim sezonskim sadjem (npr. hruškami, jabolki ali rezinami kakijev), po želji dodamo sojino skuto ali kokosov jogurt.

Lahko pa pito nalomimo na večje kose in jo uporabimo tudi kot klasično granolo za zajtrk. Postrežemo z domačim rastlinskim mlekom. Na primer mandljevim ali kokosovim.

Osnovni recept za bananino granolo najdete tukaj, za čokoladno pa tukaj.

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.