Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Ta zanimiv in okusen recept bo navdušil vse ljubitelje kruha. Za razliko od klasičnega kruha, je ta precej bolj nasiten in neverjetno sočen! Izredno bogat je z vlakninami in beljakovinami. Vsebuje tudi eno zanimivo sestavino – bučko, ki se v kruhu sicer ne čuti, mu da pa vlago in prijeten, sočen okus. Ker ne vsebuje moke, je ta kruh tudi brez glutena.
Ta kruh priporočam vsem, ki vas običajen kruh napihuje ali imate težave z uživanjem pšenice in glutena. Primeren je tudi v času hujšanja, saj boste po njem še dolgo siti. Na srečo pa ni praznih kalorij, ampak lahko en košček tega kruha nadomesti vaš zajtrk ali malico. Počakal pa vas bo vsaj 5 dni. Še boljši bo, če ga namažete z avokadom ali humusom. Blagodejno pa bo vplival tudi na vašo prebavo, saj se v njem skriva veliko semen in tudi topnih vlaknin..
Navdih za pripravo tega izvrstnega kruha sem dobila pred leti na Terezini delavnici. Spekla je kruh s semeni, ki je bil tako dobrega okusa, da prepriča tudi tiste, ki kruha načeloma ne obožujete preveč. Mene je presenetil s svojo sočnostjo in polnim okusom. Običajno sicer nisem ravno ljubiteljica kruha, me pa navdihujejo drugačni, zdravi recepti kot je ta. Peka in “vzhajanje” kruha trajata sicer malce dlje kot pri običajnem receptu, a je sama priprava toliko bolj preprosta, pripravi se brez gnetenja.
In ker zelo rada eksperimentiram v kuhinji, vedno odkrijem kaj novega. Sestavine osnovnega Terezinega recepta sem prilagodila. Dodala sem naribano bučko (za dodatno sočnost), mandlje in presne rastlinske beljakovine, da bo kruh še bolj beljakovinski in nasiten (primeren tudi za večerjo)! Prava fantazija okusov. Za pripravo tega kruha potrebujete spodnje sestavine, peki papir, pekač za kruh in ščepec ljubezni, da bo kruh res izvrstnega okusa! 😉
Sestavine:
Priprava:
Pripravila: Maja Jeereb, slike: www.mojezdravje.net in www.eatori.com