Košarica
V košarici ni izdelkov.
Svilnati kavni mousse

Svilnati kavni mousse

Zaključite praznično večerjo s to kremno brezmlečno sladico. Enostavna je za pripravo in ne vsebuje dodatnih sladkorjev, preden pa vam razkrijemo recept si od blizu poglejmo še vse zdravstvene koristi njegovih sestavin.

Osnova recepta je tofu, ki je dobro znan vir rastlinskih beljakovin, zdravih nenasičenih maščob in vlaknin. Ob prehodu na rastlinsko prehrano si mnogi belijo glave, kako na okusen način pripraviti tofu – če ga zamešate v sladico, kot je ta, vsekakor ne morete zgrešiti. Za takšen mousse je pomembno, da izberete svilnati tofu, ker ima (kot že ime pove) svilnato teksturo in bo sladici dal čudovito kremasto osnovo. 

Za sladilo bomo uporabili datlje, ker so poleg ostalega sadja edino sladilo, ki vsebuje tudi vse vlaknine. To pomeni, da se naravni sladkorji iz njih v kri sproščajo enakomerno in zelo nadzorovano. Brez težav jih v zmernih količinah uporabljajo tudi sladkorni bolniki. 

Da se bo vse skupaj lepo zmešalo, dodamo rastlinsko mleko. Izbrali smo napitek iz lanenih semen, ker je bogat z omega-3 maščobnimi kislinami. Že en sam kozarec vsebuje 1200 miligramov teh pomembnih esencialnih maščob! Uporabite lahko tudi drugo rastlinsko mleko.

Pravi neprocesirani kakav ima številne zdravstvene koristi (na primer cel kup antioksidantov), okus čokolade pa imamo radi vsi. Vsebuje tudi veliko kalcija, magnezija in železa, zato naš čokoladni mousse ni samo pregrešna sladica, temveč tudi dober vir mineralov. 

Hranilna vrednost te sladice je zaokrožena s kakovostnim virom rastlinskih beljakovin, Sunwarrior. Po okusu in teksturi se ji najbolj podajo Sunwarrior Blend Mocha – če še ne poznate mocha kave, jih vsekakor poskusite! Gre za prijeten okus po kavi in čokoladi v enem, skupaj s prijetno svilnato teksturo, ki so jo dosegli z mešanico grahovih in konopljinih beljakovin.

RECEPT ZA SVILNATI ČOKOLADNI MOUSSE

SESTAVINE

  • 350 g ekološkega svilnatega tofuja, 30 min zavitega v tkanino, ki ste jo prej namočili v kavo
  • ½ skodelice datljeve paste (zmočeni datlji, zmiksani v gosto pasto)
  • 1/3 skodelice lanenega napitka
  • 1 merica Sunwarrior Blend z okusom moche
  • ½ skodelice kakava v prahu
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 30 ml ohlajene instant kave 

Namig: če želite le čokoladni okus (brez kave), namesto ohlajene kave stopite nad paro čokoladne kapljice z rastlinskim mlekom in jih primešajte masi. Okus proteinov pa zamenjajte s .

Za posip

PRIPRAVA

Vse sestavine zmešamo v zmogljivem blenderju ali kuhinjskem mešalniku (rezultat bo veliko bolj kremast v blenderju), da dobimo gladek mousse. Po potrebi dodamo nekaj tekočine in vsake toliko časa postrgamo maso s strani posode. 

Tako pripravljen mousse razdelite med štiri kozarčke in ga postavite v hladilnik za vsaj dve uri. Okrasite s stepeno smetano in potresite s kakavovimi zrni in Sunwarrior proteini. 

Pripravila: Eva Žontar, univ. dipl. biologinja in svetovalka za rastlinsko prehrano
Vir: https://sunwarrior.com/healthhub/silken-chocolate-mousse

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.