Zakaj bi jedli z leseno žlico?

Verjetno ste že večkrat naleteli na kašen recept, ki je poudaril, da morate uporabiti leseno žlico in ne kovinske. In smo se tega tudi držali. Ampak, zakaj? Največkrat zato, ker so tako rekli.

Les ohranja, kovina preganja

Veliko časa in pozornosti posvečamo pripravi in nakupu kar najbolj zdrave, ekološke hrane, pri tem pa kar nekoliko pozabimo, da je ključnega pomena tudi način, s katerim skrbno izbrano in z ljubeznijo pripravljeno hrano vnesemo v telo.

Tradicionalno je bil kakovosten jedilni pribor narejen iz srebra, ki ima vrsto pozitivnih lastnosti na telo. Kmalu pa je najpopularnejši material postalo nerjaveče jeklo, ki  hrani popolnoma spremeni električni naboj in povzroči oksidacijo hranil.

Najbolj ekološka alternativa je jedilni pribor iz lesa, ki je obdelan samo mehansko, brez premazov iz slovenskega, zdravega lesa.

Les s svojo naravo, otipljivo mehkobo in nostalgičnim vonjem po lesu, v prav vsakem domu pričara domačnost, toplino, občutek povezanosti z naravo in harmonijo.

JED, ZAUŽITA Z LESENIM JEDILNIM PRIBOROM, DOBI POSEBEN ČAR PRISTNOSTI. PRI UŽIVANJU HRANE Z LESENIM JEDILNIM PRIBOROM DOŽIVLJAMO EDINSTVEN POZITIVEN OBČUTEK.

Lesen pribor moramo negovati in doživljati kot podaljšek svojega telesa, ki mu želimo le najboljše, zato ga nikoli ne peremo s kemikalijami, temveč ga le nežno očistimo pod čisto tekočo vodo.

Mi prisegamo na leseni jedilni pribor, ki je v celoti izdelan v Sloveniji, je ročno obdelan in temelji na 500-letni tradiciji.

Lesene žličke so iz češnjevega lesa, ki so slovenski proizvod okolju prijaznega podjetja. Les pridobivajo na način, da ne povzročajo škode okolju. Sodelujejo le z okoljsko ozaveščenimi podjetji, ki delijo njihov pogled na varovanje narave in imajo tudi vsa potrebna potrdila in certifikate.

S kakšnokoli leseno žlico že boste rokovali, vam želimo prijetno uporabo in veliko zdravja!

Za nakup male ali srednje lesene žličke se lahko obrnete na zdravo trgovino SuperHrana. Žličke lahko naročite tudi preko spletne trgovine tukaj.  Na voljo so v dveh velikostih: 8 in 13 cm. Manjša je primerna za prehranska dopolnila, med, jogurt, smutije ali uporabo za otroke, večja pa za zajtrke, jedi iz žit, med in tiste, ki radi jeste z malo večjo žlico.

Navodila za nego in vzdrževanje lesenih žličk

Lesene žličke moramo ob uporabi negovati, da zagotovimo dolgo življenjsko dobo in gladkost same površine lesa. Zaradi stika lesa s tekočino se lesna vlakna rahlo dvignejo, zato je priporočljivo, da takoj, ko začutimo rahlo hrapavost žličke, poskrbimo, da je površina lesa spet gladka.

Za ta namen je vsaki žlički priložen mali brusni papir s fino gramaturo, ki ga uporabite tako, da površino lesene žličke rahlo obrusite in odstranite dvignjena lesna vlakna. Nato površino lesa zaščitite z naravnim oljem (olivnim, lanenim, sončničnim, oljne ogrščice ali drugim naravnim jedilnim oljem, ki ga imate doma).

S tem boste poskrbeli, da bo površina žličke ponovno gladka in sijoča. Zaradi zaščite z oljem bo les tudi veliko bolj in veliko dlje časa odbijal tekočino, ta pa se bo tudi mnogo manj vpila v sam les. Z rednim vzdrževanjem in skrbjo za vaše lesene žličke bo njena  uporaba dolga in prijetnejša.

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE