Zlato mleko ali protivnetni napitek kurkumin latte

Kaj je kurkumin latte protivnetni napitek?
Kurkumin latte je terapevtska mešanica, poznana tudi kot “zlato mleko”, ki na telo deluje izjemno protivnetno in krepi naše zdravje. Zlato mleko je ime dobilo po svoji rumeni barvi, ki mu ga daje kurkuma. Kurkuma oziroma njena sestavina kurkumin vsebuje polifenole, ki so glavna učinkovina te začimbe. Pripisujejo mu več kot 150 potencialnih terapevtskih učinkovitosti.
 
Pijemo ga lahko zjutraj ali popoldan namesto kavice ali zvečer, ko se želimo pogreti – predvsem v jesenskem in zimskem obdobju, ko nam prijajo tople začimbe.
 
 
zlato mleko
 
Zdravilne lastnosti začimbe kurkuma dobro poznata tako indijska kot kitajska tradicionalna medicina in jo s pridom uporabljata že tisočletja. Velja za »prečiščevalca telesa«.  Rumenooranžno barvilo v kurkumi se imenuje kurkumin, in prav ta naj bi bil njena glavna zdravilna učinkovina.

 

Za koga je napitek primeren?

Napitek je primeren za vse, ki bi radi (o)krepili svoje zdravje, saj deluje protivnetno, še posebej pa se ga po TKM priporoča vsem z vnetnimi stanji, bolečinami, revmatoidnim artiritisom, osteoartritisom, vnetnimi črevesnimi boleznimi, depresijo, kognitivnimi težavami itd. oz. vsem, ki bi radi krepili svoje zdravje.

 

Viridian kurkumin latte vsebuje:

Vsebuje zgolj najboljša ekološka zelišča, zdravilne rastline in začimbe, v standardiziranem, potenciranem izvlečku; kurkumo, ingver, čili, kardamom, cimet in vanilijo, standardiziran pa je na 85% kurkuminoidov.

 

Kako in zakaj se Viridin Kurkumin Latte razlikuje od ostalih ali doma narejenih kurkuma latte napitkov?

Od drugih podobnih napitkov ga loči dejstvo, da vsebuje standardiziran, terapevtski izvleček aktivne sestavine kurkuminoidov. Poleg tega ne vsebuje popolnoma nobenih dodatkov, sladkorja ali mleka, temveč zgolj protivnetna in zdravilna zelišča in začimbe, ki pričarajo res okusen napitek!
Standardiziran izvleček pomeni, da vsebuje potencirane količine aktivne sestavine kurkume (kurkuminoide) in ima zato bistveno močnejše delovanje od drugih podobnih napitkov.

 

Nagrajen izdelek leta 2017

Kurkumin latte napitek je leta 2017 že dobil zmagovalno nagrado Natural Organic Awards, za najboljši novi izdelek leta.
 
 
Recept za zlato mleko ali kurkumin latte:
  • V skodelico vašega najljubšega rastlinskega napitka ali mleka (npr. kokosovo, sojino, laneno ali mandljevo mleko) vmešamo ½ čajne žličke ekološke mešanice kurkumin latte-ja in dobro premešamo. Če želimo capuccino izgled, uporabimo bambusovo metlico za stepanje, da dobimo lepo spenjeno zlato mleko.
  • Lahko ga pijemo vsak dan, 1-krat, 2-krat ali tudi 3-krat dnevno. Po želji lahko sladkamo z žličko kokosovega sladkorja, agave ali javorjevega sirupa
  • Če okusa kurkume ne marate, se ne bojte, saj ima kurkumin latte v rastlinskem mleku popolnoma drugačen okus. Je izredno prijetnega okusa, sploh če ga malce posladkate.

 
Beljakovinska različica zlatega mleka s kakavom:
Če ga boste pili za večerjo in želite, da vas dodatno nasiti, priporočamo, da si vanj vmešate 1 jušno žlico rastlinskih beljakovin Sunwarrior z okusom čokolade. Dobili boste prijeten, kakavu podoben napitek, ki bo hranilen, bogat z beljakovinami in obenem nudil še terapevtske lastnosti kurkumina. Napitek pomirja in je primeren, če se želite pred spanjem prijetno sprostiti, lahko pa ga popijete tudi po večerni jogi ali drugi vadbi.
Namig: če imate radi bolj izrazit pikanten okus, ga vmešajte v vroče rastlinsko mleko, če ne niste ljubitelj pikantnih okusov, pa v toplo oziroma mlačno rastlinsko mleko.
 
Vir: www.or-ca.si; www.mojezdravje.net; slike: viridian, www.goodfood.com.au
 
Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE