Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Jabolčni kobler ali drobljenec je preprosta sladica, kateri sočnost daje različno sadje, hrustljavost pa skorjica iz kosmičev, oreščkov, maščobe in sladkorja. Ker imamo v Sloveniji letos bogato ozimnico jabolk, sem za osnovo te sladice uporabila jabolka. Izbrala sem sorto topaz. Sicer pa lahko to sladico pripravite iz kateregakoli sadja – poleti iz breskev, marelic, sliv ali jagodičevja, pozimi pa iz jabolk in hrušk. Prilagodite sezoni in svojemu okusu.
V recept sem vključila samo zdrave, polnovredne sestavine, brez rafiniranega sladkorja in brez glutena, tako, da si to sladico lahko privoščite že za zajtrk, in to brez slabe vesti!
Sestavine za jabolčno podlago:
Sestavine za brezglutenski drobljenec – hrustljavi del:
Priprava:
Opombe:
Oreščki: priporočam, da uporabite nepražene, nesoljene oreščke. Če ste alergični na oreščke, svetujem da namesto teh uporabite zemeljske mandlje, ki niso alergeni (so gomolj, ne orešček), vendar jih morate prej nujno vsaj 12 ur namakati, da postanejo mehki.
Nadomestilo za kvinojine ali prosene kosmiče: te zlahka nadomestite z riževimi kosmiči ali izberite ovsene kosmiče brez glutena. Lahko pa uporabite tudi surovo proseno kašo ali kvinojo, ki jo zmiskate in nato zmešate z ostalimi sestavinami.
Jabolka: za ta recept lahko uporabite katerokoli kislo ali sladko sorto jabolk. Jaz obožujem sorto topaz, lahko pa uporabite tudi gala ali kakšno drugo sorto. Ker so jabolka iz trgovine zelo škropljena, svetujem, da kupite ekološka jabolka ali še bolje, poiščete domača jabolka.
Dober tek!
Prevod: Maja Jeereb, urednica portala MojeZdravje.net
Vir: https://www.sweetashoney.co/apple-crisp-recipe-healthy-gluten-free/