Košarica
V košarici ni izdelkov.
Proteinski piškotki

Proteinski piškotki

Okusni, sladki, zdravi proteinski piškotki brez glutena in brez rafiniranega sladkorja. Recept za hrustljave piškotke bogate z beljakovinami, vlakninami in zdravimi maščobami. Primerni so tudi, če ste na dieti, saj vsebujejo le polnovredne naravne sestavine, zato jih lahko občasno vključite v vaš jedilnik ob dopoldanski matchi ali kavici. 

S tremi (3) piškotki boste zaužili le 120 kalorij, 15 gramov kompleksnih ogljikovih hidratov, 3 grame zdravih maščob in kar 7,5 grama beljakovin! 

Za 18 piškotkov potrebujemo:

Suhe sestavine:

Mokre sestavine:

  • 1 bio jajce ali “chia jajce” za nadomestek*
  • 1 jušna žlica medu ali javorjevega sirupa
  • 1 jušna žlica jogurta (kokosov/mandljev/sojin)
  • 20 g mandljevega masla

Priprava:

  1. Zmešamo suhe in mokre sestavine posebej
  2. Nato združimo obe masi, ju dobro premešamo in iz mase oblikujemo kroglice.
  3. Pečemo na peki papirju na 180 stopinj 15 minut.
  4. Izklopimo pečico in jih pustimo piškotke v pečici še dodatnih 10 minut.

*Nadomestek za jajca: pripravimo “chia jajce”. Iz chia semen in vode pripravimo chia gel. Lahko uporabimo tudi mleta lanena semena. V skodelici zmešajte 1 jušno žlico metih lanenih ali chia semen s 3 jušnimi žlicami tople vode. Dobro premešamo, nato postavimo v hladilnik za 15 minut, da se masa lepo strdi. Uporabite kot nadomestek jajc v kateremkoli receptu za peko testa, kruha, peciv, muffinov, piškotov, tort.

Hranjenje piškotkov:

V steklenem kozarcu (teoretično :)) piškotki zdržijo par dni, super so kot zajtrk ali malica na poti, pomočeni v kavo in boljši kot vsak kupljen posladek. 

Povprečne hranilne vrednosti piškotkov:

En piškotek vsebuje samo 40 kcal, 5g OH, od tega 1 g vlaknin, 2.5 g Beljakovin in 1 g zdravih maščob. 

Recept in slika: Saša Zor, Sasha_Foodiva

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.