Proteinski piškotki

Okusni, sladki, zdravi proteinski piškotki brez glutena in brez rafiniranega sladkorja. Recept za hrustljave piškotke bogate z beljakovinami, vlakninami in zdravimi maščobami. Primerni so tudi, če ste na dieti, saj vsebujejo le polnovredne naravne sestavine, zato jih lahko občasno vključite v vaš jedilnik ob dopoldanski matchi ali kavici. 

S tremi (3) piškotki boste zaužili le 120 kalorij, 15 gramov kompleksnih ogljikovih hidratov, 3 grame zdravih maščob in kar 7,5 grama beljakovin! 

Za 18 piškotkov potrebujemo:

Suhe sestavine:

Mokre sestavine:

  • 1 bio jajce ali “chia jajce” za nadomestek*
  • 1 jušna žlica medu ali javorjevega sirupa
  • 1 jušna žlica jogurta (kokosov/mandljev/sojin)
  • 20 g mandljevega masla

Priprava:

  1. Zmešamo suhe in mokre sestavine posebej
  2. Nato združimo obe masi, ju dobro premešamo in iz mase oblikujemo kroglice.
  3. Pečemo na peki papirju na 180 stopinj 15 minut.
  4. Izklopimo pečico in jih pustimo piškotke v pečici še dodatnih 10 minut.

*Nadomestek za jajca: pripravimo “chia jajce”. Iz chia semen in vode pripravimo chia gel. Lahko uporabimo tudi mleta lanena semena. V skodelici zmešajte 1 jušno žlico metih lanenih ali chia semen s 3 jušnimi žlicami tople vode. Dobro premešamo, nato postavimo v hladilnik za 15 minut, da se masa lepo strdi. Uporabite kot nadomestek jajc v kateremkoli receptu za peko testa, kruha, peciv, muffinov, piškotov, tort.

Hranjenje piškotkov:

V steklenem kozarcu (teoretično :)) piškotki zdržijo par dni, super so kot zajtrk ali malica na poti, pomočeni v kavo in boljši kot vsak kupljen posladek. 

Povprečne hranilne vrednosti piškotkov:

En piškotek vsebuje samo 40 kcal, 5g OH, od tega 1 g vlaknin, 2.5 g Beljakovin in 1 g zdravih maščob. 

Recept in slika: Saša Zor, Sasha_Foodiva

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE