Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Kdo se ne spomni mlečnega zdroba za zajtrk? Po navadi smo mu rekli kar gres. Mnogim je bil ravno gres ali zdrob verjetno podobno kot čoko-lešnik eden najljubših zajtrkov. Na mlečni gres smo posuli sladkast kakav in zajtrk je bil gotov.
Ker pri nas radi stare priljubljene recepte malo predrugačimo, sem se tudi tokrat lotila priprave zdroba na malenkost drugačen način. Ta je brez mleka in rafiniranega sladkorja, običajni pšenični zdrob pa je zamenjal pirin, ki ima več beljakovin in mineralov kot pšenični. Za čokoladni okus pa sem uporabila 100% Adunin kakav, ki ima izredno aromatičen čokoladni okus.
Več trikov in verzij za pripravo tega priljubljenega zajtrka pa vam zaupam spodaj.
Nekega jutra se nisem mogla odločiti ali bi vanilijo ali čokolado, pa sem skodelici napolnila do polovice kar z obema okusoma. Res se lepo dopolnjujeta.
V pirinem zdrobu je prisotnih do 19 % več beljakovin kot pri navadni pšenici. Poleg tega ima pirin kalček tudi več dobrih maščob (2-3 %, medtem ko za pšenico velja 1 %), mineralov kot so fosfor, magnezij in železo ter vitaminov A, skupine B, D in E.
Poglej, kako ga lahko pripraviš v 10 minutah tudi ti.
Osnovne sestavine (za 2 osebi):
OKUS VANILIJE:
OKUS ČOKOLADE:
Za osnovo uporabiš že kuhan vanilijev zdrobov puding, kateremu med kuhanjem dodaš 2 sestavini:
Priprava:
Sunwarrior beljakovinski rastlinski peptidi za grajenje kolagena z naravnim okusom so podpora koži, lasem, nohtom in sklepom. Sunwarrior je razvil vegansko rešitev, ki bo na naraven način spodbudila tvorbo lastnega kolagena in prispevala k vaši naravni lepoti. Sunwarrior kolagen gradniki so prehransko dopolnilo rastlinskega izvora, ki kolagena ne vsebuje, vsebuje pa unikatno lepotno mešanico iz rastlinskih peptidov, ki telesu pomagajo pri tvorbi lastnega kolagena. Uporabljaš ga lahko preprosto podobno kot ostale beljakovine: vmešaš v rastlinsko mleko, vodo ali smuti, lahko pa ga dodajaš jutranjim kašam za zajtrk, zdrobu, pudingom in drugim sladicam kot je npr. ta avokadov sladoled.
1 jušno žlico poljubnega okusa preprosto vmešaš kaši ali pudingu na koncu, ko je ta že pripravljen. Vanilija je odlična za tiste, ki imate radi vanilijo ali si pripravljate sadne smutije, saj se odlično kombinira s sadjem, čokoladni okus pa je za čokoholike. Če pa ne želite nobenega okusa, izberite naravni okus, ki ni sladkan. Več o tem izdelku si lahko prebereš tukaj.
Dober tek!
Pripravila: Maja Jeereb