Košarica
V košarici ni izdelkov.
Zlata prosena kaša z marelicami

Zlata prosena kaša z marelicami

Zakaj sem današnjo bogato kašico poimenovala kar “Zlata kašica”?

Ker vsebuje same zlata vredne sestavine: 

  • slovensko proseno kašo, ki je polna B vitaminov, magnezija in vlaknin,
  • veganske proteine Sunwarrior, s katerimi lažje dosežem priporočeni vnos beljakovin ob neuživanju mesa,
  • kurkumin NatureVibe, izvleček korenine kurkume, ki v nasprotju z razširjeno začimbo, deluje kot koncentrat za podporo imunskega sistema, prebavnega trakta, srca in ožilja, deluje regenerativno, protivnetvno in antioskidativno
  • male sladke poletne sadeže – marelice, ki so polne betakarotna

Kot taka si zasluži biti postrežena v zlati skodelici in zajeta z zlato žlico.


Sestavine za zlato proseno kašo:

Priprava:

  1. Proseno kašo v cedilu speremo pod tekočo vodo in jo nato skuhamo v mandljevem mleku. Navadno je dovolj 15 minut.
  2. Ko je skuhana jo z skupaj z nekaj vode, Sunwarrior proteini, kurkumo in cimetom gladko zblendamo.
  3. Okrasimo s svežimi  ali liofiliziranimi marelicami in osladimo z medom.

Dober tek!

Recept in slika:

Saša Zor, https://www.instagram.com/foodiva_sasha/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.