Naročite se na naše novice in prejmite kupon za

Bodite prvi, ki boste izvedeli za ekskluzivne akcijske popuste.

Presni bananin sladoled s slano karamelo

Kremast, bananin sladoled z rastlinskimi proteini in slano karamelo.

Tak sladoled bi bil lahko na jedilniku skoraj vsak dan. Če boste imeli v zamrzovalniku vedno na voljo polno posodo zamrznjenih banan, bo njegova priprava res hitra, rezultat pa tako božansko kremast. Ta sladoled vsebuje samo polnovredne zdrave sestavine. 

Če ste vsak dan športno aktivni in vam po napornem treningu paše sadje ali velika porcija sladoleda, poskusite s tem preprostim receptom. Na koncu mu dodajte še merico Sunwarrior Blend proteinov (okus natural ali vanilija) ali kolagen gradnikov z okusom slane karamele za boljšo regeneracijo in rezultat je sladica, ki se je nikakor ne boste naveličali!

Sestavine za sladoled:

Sestavine za slano karamelo:

  • 8 izkoščičenih datljev medjool
  • 1 skodelica vode
  • 1 jušna žlica sojine omake tamari
  • 1 jušna žlička baobaba v prahu, po želji za sladilo

Priprava sladoleda:

  1. Banane olupimo in zamrznemo
  2. Zamrznjene narežemo na manjše koščke (ali pa to storimo že pred zamrzovanjem) in jih v zmogljivem blenderju zmešamo v sladoled.
  3. To lahko storimo tudi v multipraktiku, a previdno, da ne pregori – najbolje je, da jih v primeru multipraktika pustimo na sobni temperaturi, da se delno odtajajo.
  4. Ko so banane zmiksane v sladoledno maso, jim dodamo še merico proteinov ali kolagen gradnikov z okusom slane karamele.
  5. Sladoled prestavimo v skledo in postavimo v zamrzovalnik, medtem ko pripravljamo karamelo.

Priprava slane karamele:

  1. Vse sestavine za karamelo zmešamo v blenderju, da dobimo gladek preliv.
  2. Po želji dodamo manj ali več vode, odvisno od tega, kako gost preliv želimo.
  3. Prelijemo prek sladoleda.

Čez lahko posujemo s kakavovimi zrni in murvami.


Uživajte!

Vir: prilagojen po receptu iz našega portala https://www.mojezdravje.net/recept-za-presni-sladoled-s-slano-karamelo/, foto by Eva Žontar, 2016

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE