Naročite se na naše novice in prejmite kupon za

Bodite prvi, ki boste izvedeli za ekskluzivne akcijske popuste.

Jagodni cmoki z ovsenimi kosmiči

Cmoki so jed h kateri lahko pristopamo tudi na mnogo bolj polnovreden način, kot smo ga vajeni. Svoje cmoke pripravljam iz le 3 sestavin: krompirja, ovsenih kosmičev in poljubnega sezonskega sadja. No, za piko na i, sem jih na koncu, namesto v klasičnih drobtinah, povaljala v mešanici kokosove moke, datljevega sladkorja in hibiskusa v prahu- ta prispeva živahno barvo + čudovita hranila, ki pomagajo k lepši in bolj žareči koži.

Sestavine:

  • 1,2 kg krompirja (to je teža neolupljenega)
  • 200 g ovsene moke (ovsena moka = zblendani ovseni kosmiči
  • jagode (ali drugo sezonsko sadje)

Drobtine (opcijsko):

Postopek:

  1. Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga skuhamo. Skuhanega odcedimo, počakamo, da se rahlo ohladi, nato pa ga zmečkamo v gladek pire.
  2. Primešamo ovseno moko in zgnetemo v testo, a z gnetenjem ne pretiravamo, saj želimo, da testo ostane rahlo.
  3. Testo razporedimo na 12 enakomernih delov (ali več če želimo manjše cmoke) in cmoke oblikujemo tako, da v sredino vsakega položimo jagodo (po želji pa tudi žličko datljevega sladkorja).
  4. Cmoke polagamo v slan krop in jih kuhamo približno 10 min.
  5. Opcijsko: Sama sem jih namesto v klasičnih drobtinah povaljala v mešanici grobe kokosove moke, datljevega sladkorja in hibiskusa v prahu (za svetlejšo barvo lahko primešate še goji jagode v prahu). 

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE