-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Veganski brezglutenski pustni krofki
Pred vami je malo drugačen recept za pustne krofke. Recept je primeren za vse, ki si želite lahko in okusno alternativo klasičnim, mastnim in kaloričnim krofom. Spodnji krofki ne vsebujejo glutena, mlečnih izdelkov in maščobe. Prav zaradi tega imajo malo kalorij in so lahko prebavljivi.
Sestavine za 7 krofkov:
- 100 g brezglutenske moke
- 50 g zmletih ovsenih kosmičev
- žlička pecilnega praška iz vinskega kamna
- žlička sode bikarbone
- 50 g rjavega, kokosovega ali datljevega sladkorja ali naravnega brezkaloričnega sladila eritritol
- 100 ml rastlinskega napitka (najbolje nesladkanega mandljevega) ali Mimy mandljeve osnove
- žlica limoninega soka
- žlica marelične marmelade
- žlica belega sladkorja v prahu za posip ali naravnega sladila SugerSweet
Postopek:
- Najprej zmešamo suhe sestavine in sladkor. Nato primešamo napitek, limonin sok in marmelado. Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v modelčke za krofe.
- Pečemo 15 min na 180 stopinj Celzija. Ko so pečeni, počakamo, da se ohladijo in jih nato potresemo z belim sladkorjem v prahu.
Poglejte si še posnetek priprave krofkov:
Pripravila: Katarina Katanec, mag. inž. prehrane