Avokadov "after eight" sladoledni frape

Nujno potrebujemo zdrave maščobe in avokado je eden najboljših načinov, da jih vnesemo v telo. Preberite, zakaj ga je dobro uživati in preizkusite recept za ta kremast sladoledni frape!

Zakaj jesti avokado?

Avokado je poln esencialnih vitaminov in mineralov, kot so vitamin K, folna kislina, kalij, in vitamin B6. Hkrati vsebuje veliko vlaknin in zdravih enkrat nenasičenih maščob. Enkrat nenasičene maščobne kisline so srednjeverižne, večinoma v obliki oleinske kisline, ki znižuje krvni tlak, holesterol in preprečuje vnetne procese. Uživanje dobrih maščob iz avokada izboljša tudi zdravje kože, las, sklepov in krepi delovanje možganov ter izboljšuje razpoloženje.


Ne veste, kako v svojo prehrano vnesti več zdravih maščob? Vključite ga za zajtrk v obliki guacamole namaza, dodajte ga solatam narezanega na koščke, naredite solatni preliv iz avokada, olivnega olja, limoninega soka, soli in sojinega jogurta, za sladico pa priporočam ta kremast avokadov sladoledni frape.

Recept za avokadov “after eight” sladoledni frape (za 2 osebi):

Priprava:

  • Vse sestavine (razen čokoladnih kapljic) zmešamo v blenderju do gladkega
  • zadnjih 10 sekund mešanja dodamo še čokoladne kapljice
  • postrežemo in okrasimo z metinimi lističi

Če nimate radi okusa stevije v sladicah, priporočam, da izberete proteine z naravnim okusom Classic Plus natural. Sladoled lahko sladkate tudi z dodatno banano.

Uživajte!


Pripravila: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE