Košarica
V košarici ni izdelkov.

Avokadov "after eight" sladoledni frape

Avokadov "after eight" sladoledni frape

Nujno potrebujemo zdrave maščobe in avokado je eden najboljših načinov, da jih vnesemo v telo. Preberite, zakaj ga je dobro uživati in preizkusite recept za ta kremast sladoledni frape!

Zakaj jesti avokado?

Avokado je poln esencialnih vitaminov in mineralov, kot so vitamin K, folna kislina, kalij, in vitamin B6. Hkrati vsebuje veliko vlaknin in zdravih enkrat nenasičenih maščob. Enkrat nenasičene maščobne kisline so srednjeverižne, večinoma v obliki oleinske kisline, ki znižuje krvni tlak, holesterol in preprečuje vnetne procese. Uživanje dobrih maščob iz avokada izboljša tudi zdravje kože, las, sklepov in krepi delovanje možganov ter izboljšuje razpoloženje.


Ne veste, kako v svojo prehrano vnesti več zdravih maščob? Vključite ga za zajtrk v obliki guacamole namaza, dodajte ga solatam narezanega na koščke, naredite solatni preliv iz avokada, olivnega olja, limoninega soka, soli in sojinega jogurta, za sladico pa priporočam ta kremast avokadov sladoledni frape.

Recept za avokadov “after eight” sladoledni frape (za 2 osebi):

Priprava:

  • Vse sestavine (razen čokoladnih kapljic) zmešamo v blenderju do gladkega
  • zadnjih 10 sekund mešanja dodamo še čokoladne kapljice
  • postrežemo in okrasimo z metinimi lističi

Če nimate radi okusa stevije v sladicah, priporočam, da izberete proteine z naravnim okusom Classic Plus natural. Sladoled lahko sladkate tudi z dodatno banano.

Uživajte!


Pripravila: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.