Košarica
V košarici ni izdelkov.
Vanilijev cheescake s češnjami

Vanilijev cheescake s češnjami

Vanilijev cheescake s češnjami za bolj sladke in sočne pomladne dni. 100% veganska sočna sladica, brez rafiniranega sladkorja in brez glutena.  Za pripravo sladice potrebuješ spodnje sestavine, pekač za pito, peki papir in sladke češnje! 🙂

SESTAVINE:

Spodnji del:

Sladkobo prilagodite po svojem okusu.

Kremni del “Cheese”

  • 400g indijskih oreščkov, prej namočenih vsaj 4 ure
  • 1/3 skodelice javorjevega ali agavinega sirupa 
  • 1/3 skodelice mandljevega mleka
  • kokosovo mleko iz konzerve (uporabite le gosti del)
  • 2 čajni žlički stopljenega kokosovega olja
  • burbonska vanilija (1/4 žličke prahu ali 1 čajna žlička tekoče vanilije)
  • ščep soli

Preliv:

  • pokuhane izkoščičene češnje 
  • sveže izkoščičene češnje

Priprava:

  1. Segrejte pečico na 220 stopinj. Pripravite pekač za pite premera približno 26-89 cm in ga obložite s peki papirjem.
  2. Za spodnjo plast zmešajte vse sestavine v mikserju. Tekstura mora biti podobna mokremu pesku.
  3. S prsti pritiskajte maso na dno modela, da ustvarite približno 1,5 cm debelo podlago. Z osnovo oblikujte tudi robove.
  4. Z vilico prešpikajte spodnjo plast in postavite v pečico. Pecite 10–12 minut, nato postavite na stran, da se ohladi.
  5. Med peko pripravite kremni del. V blenderju do gladke mase zmiksajte indijske oreščke z ostalimi sestavinami (razen češenj). Miksajte dokler ne dobite gladke teksture. Po želji lahko dodate malce limoninega soka.
  6. Ko se spodnji del popolnoma ohladi, nanj naložite srednji kremni del in ga poravnajte z robom modela za pito.
  7. Postavite v zamrzovalnik za 1 uro, nato prestavite v hladilnik za 4 ure pred serviranjem.
  8. Medtem za 10 minutk izkoščičene češnje ali višnje segrejemo z malo vode na rahlem ognju, sladkamo po želji in dodamo žličko tapiokinega ali koruznega škroba za zgositev.
  9. Prelijemo čez pito in dodatno okrasimo s svežimi izkoščičenimi češnjami.  
  10. Postrežemo dobro ohlajeno iz hladilnika. Preliv pa po želji lahko serviramo tudi topel.


Dober tek! 🙂

Čas priprave: 30 minut. Skupni čas skupaj s hlajenjem: 5 ur.

Vir: prilagojeno po receptu: https://sunwarrior.com/healthhub/vegan-strawberry-vanilla-cheesecake

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.