Vanilijev cheescake s češnjami za bolj sladke in sočne pomladne dni. 100% veganska sočna sladica, brez rafiniranega sladkorja in brez glutena. Za pripravo sladice potrebuješ spodnje sestavine, pekač za pito, peki papir in sladke češnje! 🙂
SESTAVINE:
Spodnji del:
Sladkobo prilagodite po svojem okusu.
Kremni del “Cheese”
- 400g indijskih oreščkov, prej namočenih vsaj 4 ure
- 1/3 skodelice javorjevega ali agavinega sirupa
- 1/3 skodelice mandljevega mleka
- kokosovo mleko iz konzerve (uporabite le gosti del)
- 2 čajni žlički stopljenega kokosovega olja
- burbonska vanilija (1/4 žličke prahu ali 1 čajna žlička tekoče vanilije)
- ščep soli
Preliv:
- pokuhane izkoščičene češnje
- sveže izkoščičene češnje
Priprava:
- Segrejte pečico na 220 stopinj. Pripravite pekač za pite premera približno 26-89 cm in ga obložite s peki papirjem.
- Za spodnjo plast zmešajte vse sestavine v mikserju. Tekstura mora biti podobna mokremu pesku.
- S prsti pritiskajte maso na dno modela, da ustvarite približno 1,5 cm debelo podlago. Z osnovo oblikujte tudi robove.
- Z vilico prešpikajte spodnjo plast in postavite v pečico. Pecite 10–12 minut, nato postavite na stran, da se ohladi.
- Med peko pripravite kremni del. V blenderju do gladke mase zmiksajte indijske oreščke z ostalimi sestavinami (razen češenj). Miksajte dokler ne dobite gladke teksture. Po želji lahko dodate malce limoninega soka.
- Ko se spodnji del popolnoma ohladi, nanj naložite srednji kremni del in ga poravnajte z robom modela za pito.
- Postavite v zamrzovalnik za 1 uro, nato prestavite v hladilnik za 4 ure pred serviranjem.
- Medtem za 10 minutk izkoščičene češnje ali višnje segrejemo z malo vode na rahlem ognju, sladkamo po želji in dodamo žličko tapiokinega ali koruznega škroba za zgositev.
- Prelijemo čez pito in dodatno okrasimo s svežimi izkoščičenimi češnjami.
- Postrežemo dobro ohlajeno iz hladilnika. Preliv pa po želji lahko serviramo tudi topel.

Dober tek! 🙂
Čas priprave: 30 minut. Skupni čas skupaj s hlajenjem: 5 ur.
Vir: prilagojeno po receptu: https://sunwarrior.com/healthhub/vegan-strawberry-vanilla-cheesecake