Košarica
V košarici ni izdelkov.

“Banana bread” pečena ovsena kaša

“Banana bread” pečena ovsena kaša

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.

Sestavine:

Postopek:

  1. V blenderju združimo vse sestavine razen čokolade.  
  2. Zmes prelijemo v skodelico primerno za peko v pečici, po vrhu posujemo še pes koščkov temne čokolade.
  3. Pečemo približno 30 min na 200 °C.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!
Presne energijske kroglice so ena najbolj enostavnih presnih sladic. Pripravljene so v manj kot desetih minutah, po želji pa jih lahko naredimo večje količine in jih imamo vedno pri roki, kadar nas prime želja po sladkem. Če uporabimo prave sestavine, so presne kroglice tudi tako zdrave, da si jih brez slabe vesti privoščimo kot hranljiv prigrizek/obrok (in ne nujno kot sladico). S spreminjanjem sestavin jih lahko naredimo bolj energijske, bolj beljakovinske, čokoladne, sadne, z esencialnimi omega maščobnimi kislinami...

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.