Košarica
V košarici ni izdelkov.
Dekadentna jesenska kaša s figami

Dekadentna jesenska kaša s figami

Tako kot vse ostalo, tudi lase hranimo od noter navzven. Posebej ob menjavi letnih časov jim bo kura z vsakodnevnimi takimi kašicami zelo koristila, svojo hvaležnost pa bodo s hitrejšo rastjo in večjim sijajem vaši lasje izkazali že par tednov po njej. Proso, to starodavno žito brez glutena, je prava zakladnica mineralov, saj vsebuje večje količine fosforja, magnezija in železa ter silicija. Je tudi eno redkih žit s kremenčevo kislino, ki je nujno potrebna za normalno rast nohtov, las in kože.

Saša je ta recept poimenovala dekadentna jesenska kaša. Kaj je dekadentna? Dekadentna hrana je lahko po eni strani tradicionalna in kalorična, po drugi strani pa lažja ter bolj sodobno pripravljena iz zdravih, svežih in lokalnih sezonskih sestavin. Med njimi zagotovo ne gre zanemariti svežih fig, ki so prava zakladnica vitaminov in mineralov ter temne čokolade, ki nam v tem jesenskem času pomaga skupaj s proseno kašo izboljšati razpoloženje. Kolagen gradniki pa poskrbijo za dodaten vnos beljakovin in podporo lasem, koži in nohtom.

Priprava:

  1. Proseno kaso skuhamo v mandljevem mleku s cimetom in ji na koncu vmešamo še chia semena ter po potrebi dodamo vodo. 
  2. Če pripravljate domače mandljevo mleko, ga lahko naredite z mandljevo osnovo.
  3. Pokrijemo in počakamo, da se kaša napije vse tekočine.
  4. Med tem na žlički kokosovega olja popražimo narezane fige. Da se ne sprimejo lonca, dodamo par žlic vode. Pokrite pražimo in vmes mešamo dokler se ne razpustijo in želirajo. 
  5. Kaši vmešamo Sunwarrior collagen builder, predenemo v skodelico in se lotimo najbolj zabavnega dela- okraševanja. 
  6. Po vrhu nadevamo se toplo marmelado iz fig, naribamo temno čokolado ter jo nekaj pustimo v koščkih, da se nad vročo kaso stopi, pokapamo s tahinijem in dodamo nekaj še par svežih fig. 

Podoben recept lahko najdeš tudi tukaj.

Recept pripravila: Saša Zor, Sasha Foodiva

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!