Košarica
V košarici ni izdelkov.

Beljakovinska bela kava z bučo ( »pumpkin spice latte«)

Beljakovinska bela kava z bučo ( »pumpkin spice latte«)

Jesen nam poleg čudovitih oranžno-rumenih barv postreže tudi z bučami, ki jih lahko uporabimo na 1001 način. Iz njih lahko naredimo bučno miso juho, bučno pito, bučne muffine ali belo kavo z bučo. Sliši se morda nekoliko nenavadno, a verjetno ste že slišali za slavni ameriški pumkin spice latte?

Ta priljubljen jesenski napitek strežejo v verjetno najbolj znani verigi kavarn na svetu. Ko to kavo enkrat poskusite, boste vedeli zakaj si jo je vredno večkrat privoščiti. Četudi prave kave ne pijete, lahko uporabite brezkofeinsko. Mi smo tradicionalen recept prilagodili z rastlinskimi sestavinami in mu dodali proteine, ki pa jih v tem receptu lahko po želji tudi izpustite ali zamenjate.

Bučni pire, kava, jesenske začimbe in toplo mandljevo mleko so prava kombinacija, da si privoščimo lepo jesensko jutri ali popoldan v dvoje.

Recept za beljakovinsko belo kavo z bučo (za 2 osebi)

Sestavine za 2 porciji:

  • 1 kozarec (300 ml) mandljevega mleka
  • 1/2 skodelice (4 jušne žlice) bučnega pireja (skuhamo bučo in jo zmečkamo)
  • 2 čajni žlici sladila po izbiri (stevije, javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja)
  • 1 čajna žlička mešanice bučnih začimb: ščepec cimeta, ščešec mletega ingverja, ščepec muškatnega oreščka, ščepec klinčkov v prahu, ščepec kardamoma
  • 2 skodelici (100 ml) kuhane kave Magic
  • 1 merica Sunwarrior proteinov Classic Plus vanilija (po želji lahko dodate 2 merici, če želite bolj proteinski napitek)
  • stepena kokosova ali sojina smetana za serviranje

Priprava:

  1. Najprej pripravimo bučni pire. Skuhamo bučo ali jo spečemo v pečici na 200 stopinj do mehkega. Nato jo speštamo. Ker buče ne potrebujemo veliko, lahko preostali del buče porabimo za bučno juho ali jo pojemo kot dodatek drugim jedem.
  2. V manjši posodi oz. kozici zmešamo pol kozarca mandljevega mleka, bučni pire, sladilo in začimbe. Vse skupaj nežno segrevamo na rahlem ognju približno pet minut, nato dodamo še preostalo mandljevo mleko.
  3. Ko je zmes kuhana, jo precedimo skozi cedilo, da na njem ostane bučna pulpa. Tekočino ponovno prelijemo v kozico in jo na rahlem ognju mešamo 2-3 minute.
  4. Skuhamo kavo (če je turška, jo prej precedimo) ter vanjo vlijemo začinjeno mleko. Lahko namesto prave kave pripravimo tudi brezkofeinsko ali žitno kavo.
  5. Dodamo proteine, vse skupaj dobro premešamo in okrasimo s stepeno sojino ali kokosovo smetano.
  6. Po želji dodatno potresemo s cimetom in postrežemo z domačimi piškoti.
  7. Uživajte.

Recept pripravila: Ekipa Superhrane

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.