Košarica
V košarici ni izdelkov.
Brownie Scones

Brownie Scones

Kadar se ne moremo odločit, ali bi raje biskvit ali piškote, so »scones« pravi dogovor. Pecivo, ki po hrustljavosti spominja na piškote, s svojo mehko sredico pa na biskvit, bo poživilo vaš nabor sladic. 

V našem primeru pripravljamo brownie scones – ekstra čokoladno obliko te neobičajne sladičke. Z dekoracijo se lahko pozabavamo in jih pripravimo tako, da bodo pravi za katerokoli priložnost – božične praznike, veliko noč ali rojstni dan. Seveda pa nihče ne pravi, da jih ne moremo pripravit na čisto običajen dan. 

Sestavine:

Postopek:

  1.  Najprej na pari stopimo 150 g čokolade in 70 g kokosovega olja.
  2.  Vse suhe sestavine (moko, beljakovine, kakav, sol, pecilni prašek, vanilijev sladkor in rjavi/datljev sladkor ali agavin/javorjev sirup) damo v večjo posodo in jih dobro premešamo.  
  3.  Belo in temno čokolado nasekljamo na koščke, lahko pa uporabimo tudi čokoladne kapljice.
  4.  Ko sta čokolada in kokosovo olje stopljena, ju dobro premešamo, da dobimo homogeno tekočino. 
  5.  Čokoladno mešanico in ovseno mleko ali Mimy mandljevo osnovo prilijemo k suhim sestavinam in začnemo rahlo mešati s kuhalnico. Ko še niso vse sestavine dobro premešane, dodamo čokoladne koščke in do konca premešamo, da ni več suhih grudic. Testo spominja na premehko testo za piškote.
  6.  Z žlico za sladoledne kepice bomo razporedili maso na pekač. Velik pekač obložimo s papirjem za peko in nanj enakomerno polagamo »kepice« testa. Iz te količine mase navadno dobim 10-12 kepic.
  7.  Scones pečemo 20 minut na 180°C.
  8.  Ko so pečeni, bodo še malo mehki, zato jih pustimo, da se ohladijo. Po želji jih lahko okrasimo s stepeno smetano, sladkornimi okraski, stopljeno čokolado ali čokoladnimi koščki.

Pripravila: Vita Vybihal, https://www.instagram.com/littlekitchenvibes/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.