Košarica
V košarici ni izdelkov.

beljakovinski-kruhek-polnozrnata-moka

Beljakovinski kruhek iz 100% polnozrnate moke

Ste se že kdaj preizkusili v peki kruha? Če se vam je ta vedno zdela prezahtevna, imamo za vas odličen recept: beljakovinski kruhek, pripravljen brez gnetenja, pri katerem potrebujete samo malce več časa.

Poseben postopek priprave tega kruhka pripomore k temu, da je ta hrustljav in elastičen, kljub uporabi polnozrnate moke in izogibanju vsakršnega olja.

Sestavine:

beljakovinski-kruhek-polnozrnata-moka-2

Postopek:

  1. V večji skledi najprej skupaj zmešamo 225 ml tople vode in suhi kvas. Takoj za tem dodamo moko, proteine in 4 žlice mešanih semen.
  2. V preostalih 225 ml vode raztopimo sol, nakar slano vodo vmešamo v skledo z moko. Ko ne vidimo več nobenih grudic, skledo pokrijemo in vzhajamo 30 minut. 
  3. Po 30 minutah testo iz vseh strani prepognemo proti sredini (najlažje kar žlico, saj je masa kruha zelo mokra) in spet pustimo stati 30 minut.
  4. Isti korak ponovimo še 3x, le da zdaj to storimo na vsake 20 minut. *Vsega skupaj bo tako kruh vzhajal 2 uri (2x po 30 min in 3x po 20 min).
  5. Zadnjih 20 minut vzhajanja kruha, v pečico položimo pekač s pokrovom in ju segrejemo na 240 °C. Pekač narahlo namastimo, nanj prekucnemo kruh, po vrhu pa posujemo 2 žlici sezama. Pekač pokrijemo s pokrovom in pečemo 40 minut. 
  6. Po 40 minutah pečico ugasnemo, iz pekača snamemo pokrov in kruh pustimo v pečici še 10 minut, da se formira lepa skorjica. Preden kruh razrežemo, pustimo, da se dodobra ohladi.
beljakovinski-kruhek-polnozrnata-moka-1

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.