Košarica
V košarici ni izdelkov.

Maca "kavica" ali vroča čokolada za več energije

Maca "kavica" ali vroča čokolada za več energije

MACA “KAVICA”

Pijte maca “kavice” vam lahko pomaga pri dvigu energije. Ta korist mace se pokaže v nekaj dneh njenega uživanja. Veliko ljudi opisuje učinek mace kot pitje kave, a brez kofeina in utrujenosti po tem, ko njegov učinek popusti. Energijski učinek mace je bolj enakomeren, dolgotrajen in uravnotežen. Kako? Maca vpliva tudi na nadledvično žlezo in tako uravnava nihanje krvnega sladkorja. Iz tega razloga se energija ob uživanju mace sprošča dolgo časa in je odlična tudi kot podpora med športnimi aktivnostmi.

Več razlogov za uživanje mace najdete v prispevku tukaj. Kako maco najlažje uživamo, da bo res okusna?

Pogosto slišim, da mnogi maco pijejo z vodo in jo komaj popijejo zaradi njenega ne preveč dobrega okusa. Če bi jo sama morala uživati v vodi, bi jo verjetno spila le enkrat. Ko sem si naredila maca kavico, pa je postal moj najljubši zimski jutranji ritual namesto kavice. Ste vedeli, da je gomolje dobro zaužiti tako, da jo vmešate v toplo tekočino, ki vsebuje nekaj maščobe? Podobno kot pri kurkumi s tem načinom priprave povečate njeno moč, delovanje in absorpcijo. Najbolje je, če jo vmešate v mleko (rastlinsko). Za boljši okus jo lahko sladkate ali ji dodate kakav. 

Maca se odlično ujame s kakavom in kokosovim sladkorjem. Dodatek cimeta in burbonske vanilije pa ji še dodatno izboljša okus. 

Za 1 skodelico maca kavice potrebujemo naslednje sestavine:



Priprava:

  1. segrejemo rastlinsko mleko
  2. vmešamo maco, kokosov sladkor in kakav
  3. po želji dodamo cimet in vanilijo
  4. vse sestavine skupaj vmešamo v blenderju do penaste teksture
  5. če želite “latte” izgled, rastlinsko mleko najprej spenite v penilniku za mleko, nato vanj vmešajte vse sestavine.

Maca “kavica” na čokoladen način:

Če pripravljate sladico (ala vroča čokolada) za bolj čokoladni okus v zgornji recept dodatno vmešajte naslednje sestavine:

  • 1 rebro temne temne čokolade (s 85% kakavovim deležem)
  • 1 zvrhano čajno žličko tapiokine moke oziroma škroba (za bolj gosto teksturo)
  • okrasite s kokosovo ali sojino smetano
  • potresite s cimetom in naribano temno čokolado.

Priprava:

  1. segrejemo rastlinsko mleko
  2. 3 jušne žlice mlačnega mleka vzamemo stran in v skodelici zmešamo skupaj s tapiokinim škrobom (če želite gost napitek)
  3. v toplo mleko vmešamo rebro temne čokolade
  4. vmešamo maco, kokosov sladkor in kakav
  5. po želji dodamo cimet in vanilijo
  6. vse sestavine skupaj vmešamo v blenderju do penaste teksture, na koncu dodamo še 2. del s tapiokinim škrobom.
  7. če želite “latte” izgled, rastlinsko mleko najprej spenite v penilniku za mleko, nato vanj vmešajte vse sestavine.
  8. po želji dodajte jušno žlico rastlinskih beljakovin Sunwarrior Classic Plus z okusom čokolade
  9. okrasite s kakavom in kokosovo smetano


Ste vedeli, da če maco zmešamo v bananin šejk, njenega okusa sploh ne boste čutili? Torej, za vse, ki vas njen okus še vedno moti, predlagamo, da jo dodate smutiju iz rastlinskega mleka in banane. Recept za omega-3 napitek najdete tukaj.

Pripravila: Maja J.

Slike: https://www.loveandlemons.com/maca-cacao-hot-chocolate/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.