Košarica
V košarici ni izdelkov.

Veganska orehova potica z rožičem in pomarančo, brez sladkorja

Veganska orehova potica z rožičem in pomarančo, brez sladkorja

Recept za izredno sočno potico, brez kvašenega testa, jajc in mlečnih izdelkov. Popolnoma veganska praznična potica z okusom pomaranče, orehov in rožičev. Nad potico me je navdušila prijateljica Jelena, ki je to odlično potico pripravila po navdihu recepta iz veganskega piknika. Ta potica ne vsebuje nobenega dodanega sladkorja, zato je primerna tudi za diabetike. Za sladkobo v potici bo poskrbijo rozine in rožičeva moka. Če želite, pa lahko potico po vrhu potresete z mletim eritritolom v prahu, ki ne vsebuje kalorij.

Sestavine za testo:

  • 500 g polnozrnate pirine moke
  • 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 skodelice stopljenega kokosovovega olja
  • pomarančna lupinica
  • 2 pomaranči
  • mineralna voda 


Nadev:


Priprava:

  1. Rozine namočimo v vodo, medtem ko se namakajo, pripravimo testo. Lahko jih le operemo v vodi, nato pa namočimo v rumu.
  2. Pomaranči olupimo in zmiksamo skupaj s kokosovim oljem in malo mineralne vode, da dobimo gladko pomarančno kremo.
  3. Moko presejemo, dodamo pecilni prašek, sodo bikarbono in premešamo.
  4. Na sredini naredimo luknjico in vanjo vlijemo pomarančno kremo.
  5. Hitro in na rahlo z rokami zamesimo testo, ne smemo ga mesti preveč. Testo ni potrebno da vzhaja, ker ni kvašeno.
  6. Zmiksamo orehe. Če jih boste sami luščili, dobro preberite vse morebitne koščice. Orehe je dobro prej popariti z vodo in nato osušiti.
  7. Rozinam odlijemo vodo, če smo jih namakali v vodi. Če so bile rozine v rumu, ruma ne odlivajte.
  8. Zmešamo mlete orehe, rozine in rožič v prahu, da pripravimo nadev, pri tem dodajamo toliko vode, da dobimo primerno konsistenco.
  9. Testo razvaljamo, namažemo z nadevom, zavijemo in položimo v pekač za potico.
  10. Potico pokrijemo z aluminjasto folijo in pečemo 1 uro (30 min pri 210’C, nato pečico znižamo na 180’C in pečemo še 30 min).
  11. Po želji potico posujemo s eritritolom v prahu

Želimo vam lepe praznike!

Prilagojeno po original receptu: https://veganskipiknik.wordpress.com/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.