Košarica
V košarici ni izdelkov.
Praznična kokosova potička

Praznična kokosova potička

Prazniki so tukaj! Za vas pa imam še eno potičko, ki je spet popolnoma veganska in brez rafiniranega sladkorja. Potica je gotovo najbolj znana in najbolj razširjena tradicionalna slovenska jed in po svoji navadi moram malo razburkati tradicionalne recepte. Za lepo temno barvo testa sem uporabila kakav, za sočnost pa kokosovo olje in kokosovo smetano.

Sestavine:

Nadev:

Priprava:

Potica z drožmi: Nekaj ur pred zamesitvijo testa pripravimo droži za peko po receptu (3 do 4 ure). Ko se droži podvojijo lahko nadaljujemo s pripravo testa. 

Potica s kvasom: Najprej pripravite kvasec. Žličko kvasa zmešajte s tremi žlicami toplega mandljevega mleka in 1 žličko kokosovega sladkorja ter pustite na strani, da vzhaja.

Testo: Zmešajte suhe sestavine. V sredini naredite vdolbinico, vanjo pa dajte mokre sestavine s kvascem. Dobro pregnetite. Pokrijte s krpo in pustite, da vzhaja (vsaj okoli 3 ure).

Medtem naredite nadev. Kokos lahko popražite, da zadiši, dodajte mu vse ostale sestavine in premešajte. Če je masa pregosta, dodajte še kokosovo mleko, če je masa preredka pa dodajte še kokosovo moko. Ko testo podvoji volumen, ga postavite na pomokano površino in za prst debelo previdno razvaljajte v pravokotnik. Po njem previdno in vse do roba razmažite ohlajen nadev.

Potico tesno zvijte in previdno premestite v namazani model. Do dna prebodite z iglo (da izpustite ven zrak) in pustite, da ponovno vzhaja (okoli 1 uro).

Pecite jo okoli 30–40 minut na 180 °C. Ko je pečena, jo še nekaj minut pustite v modelu, nato pa jo preobrnite na čisto desko. Postrezite.

Recept je pripravila: Ustanoviteljica Tereza’s Choice www.terezaschoice.com

Več prazničnih receptov najdete v novi eknjižici Praznični recepti, ki si jo lahko prenesete TUKAJ.

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.