Košarica
V košarici ni izdelkov.

Jagodni frape ali "milkshake" s kolagenom

Jagodni frape ali "milkshake" s kolagenom

Sezona svežih domačih slovenskih jagod je tu! Izkoristimo jo in se jih naužijmo kar najbolj, saj ne traja dolgo. Jagode vsekakor uživajmo sveže, ker samo takšne ohranijo svoja koristna hranila. Če jih želite shraniti za kasnejšo uporabo, pa ohranijo največ vitaminov, če jih zamrznemo. Jagode vsebujejo kar 129 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina C. So dober vir mangana, folata in kalija, folne kisline in prehranskih vlaknin. Idealne so za hujšanje, saj vsebujejo malo maščob in so nizkokalorične. Ena skodelica jagod vsebuje približno 55 kalorij.

Privoščimo si jih same, oblite s kakovostno temno čokolado, v sadnih solatah, z ovsenimi kosmiči ali granolo, prelite s kokosovo smetano, v presnih sladicah ali v obliki jagodnega frapeja. Recept za ta okusen in zdrav jagodni frape najdete v tem prispevku spodaj.


Ta jagodni frape ali »milkshake« je narejen brez sladoleda! Kar pomeni, da mu ne dodamo sladkorja, kar bi vaš krvni sladkor povzdignilo v višave in pomenilo nezdrav obrok. Jagode so naravno sladke, če pa ste posebej sladkosnedi, lahko frapeju še vedno dodate žlico javorjevega sirupa ali medu, ki sta bolj zdrava alternativa sladkorju.

Recept za jagodni frape ali “milkshake” s kolagenom (za 2 osebi):

Ta recept je seveda veganski, brez mlečnih izdelkov in brez glutena.

Sestavine:

Nasveti za pripravo:

Izberite kokosovo mleko brez dodatkov. Nesladkano in brez ostalih »neznanih« sestavin.

Ker je sezona svežih jagod, lahko uporabite sveže jagode. A boste za pravo temperaturo frapeju morali dodati veliko pest ledu. V primeru te kombinacije (sveže jagode + led) bodite pripravljeni na bolj leden jagodni smoothie kot frape. Seveda je tudi ta odličen, a če želite pravo »milkshake« teksturo, potem izberite zamrznjene jagode. Če ste kupili sveže, pa jih vsaj za 2 uri postavite v zamrzovalnik.

Uporaba polnomastnega kokosovega mleka bo dala temu receptu kremasto teksturo. Klasično razredčeno kokosovo mleko ni najbolj primerno za ta recept, saj bo rezultat bolj tekoč, namesto kremast. Gosto kokosovo mleko najdete že skoraj v vseh bolje založenih trgovinah, običajno je pakirano v pločevinki in ne v tetrapaku. Če slučajno niste ljubitelji/ce kokosa, pa lahko kokosovo mleko zamenjate z mandljevim. Teksturo pa prilagajate s količino mleka. Če želite bolj gosto teksturo frapeja, dodajte manj mleka.

Dodajte merico kolagen beljakovinskih peptidov za podporo sklepom, koži in nohtom in še malo kokosovega mleka za rahlost frapeja. Kolagenski peptidi v tem napitku naredijo obrok res hranljiv. Z enim samim 3 dl kozarcem boste zaužili kar 15 gramov beljakovin, dnevno vrednost priporočenega vitamina C, biotina, hialurosnsko kislino, kvalitetne ogljikove hidrate in zdrave maščobe. Če kolagen gradnikov nimate doma, pa bi vseeno želeli hranljiv smuti, ga lahko nadomestite s katerimikoli rastlinskimi proteini, priporočam okus vanilije.

Dodajte vse sestavine v blender in miksajte do kremaste teksture!

Dober tek!
Pripravila: Maja Jeereb

Vir slik: https://nyssaskitchen.com/strawberry-coconut-milk-shake-vegan-paleo/

 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.