Bučni muffini s čokolado

Buča, mandlji in čokolada so odlična kombinacija v tem receptu, ki ga lahko v nekaj minutah preizkusite tudi sami. Ti muffini so sočni, brez jajc in mleka, sladki, čokoladni koščki pa dodajo piko na i, da je okus še bolj poln. Še ena ideja za jesensko bučno sladica je veganska čokoladna bučna pita.

Recept za bučne muffine s čokolado:

Pečico predhodno segrejte na 200 stopinj.

V veliki posodi zmešajte:

  • 50 g kokosovega sladkorja
  • 1 skodelica (250 ml) javorjevega sirupa
  • 1/2 skodelice (125 g) kokosovega masla
  • 1 skodelico (250 g) mandljevega masla
  • 2 skodelici (350 g) bučnega pireja *(glej pripravo) 
  • 1 žlička vanilije (burbonske v prahu ali tekoče)

Zmešajte vse sestavine z ročno metlico za stepanje.

Nato dodajte:

  • 2 skodelici pirine ali brezglutenske moke (na primer mandljeva, riževa, ovsena)
  • 1 čajno žličko sode bikarbone
  • 1 žličko pecilnega praška iz vinskega kamna ali navadnega pecilnega
  • 1/2 žličke nerafinirane soli
  • 1,5 velike jušne žlice sveže zmletih lanenih semen namočenih v vodi
  • 2 zvrhani čajni žlički cimeta
  • ½ čajne žličke mletega kardamoma ali ingverja v prahu (po želji)
  • 2 zvrhani jušni žlici (25 g) veganskih beljakovin (bučnih ali mešanice classic plus naravni ali vanilija).


Priprava:

  1. Iz buče naredite pire. Bučo 15 minut specite v pečici.
  2. Napolnite 1,5 skodelice buče (cca 350 g), jo prestavite v mikser in dolijte 150 ml rastlinskega mleka (sojino, mandljevo ali ovseno). Zmiksajte v gladko tekočo zmes.
  3. Lanena semena zmeljite in zmešajte z vodo in pustite minuto do dve, da nabreknejo.
  4. Z ročno metlico zmešajte najprej mokre sestavine, jim dodajte najprej mokra lanena semena v mokro mešanico.
  5. Nato mokrim sestavinam dodajte suhe sestavine in narahlo z ročno metlico mešajte do gladkega.
  6. Na koncu v maso vmešajte 1 do 2 skodelici čokoladnih kapljic iz temne veganske čokolade. Količino prilagodite svojemu okusu.
  7. Maso nadevamo z jušno žlico v pekač za muffine. Pekač prej obložimo s peki papirčki za muffine ali pekač namažemo s kokosovim oljem.

Namig:

Po želji lahko obliko tudi spremenite. Če ne želite muffinov ali nimate doma pekača za muffine, lahko vlijete maso v pekač obložen s peki papirjem in narežete pecivo na kocke. Ali pa vlijete v podolgovat pekač za potico ali kruh in naredite bučni kruh. Masa je primerna za vse oblike 🙂

Pečemo 35 – 40 minut na 200 stopinj v ventilatorski pečici oz več po potrebi. Preverimo z zobotrebcem, če so muffini pečeni 🙂

Dober tek!

Dober tek!

Recept pripravila: Maja Jeereb, slike: Canva 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE