Košarica
V košarici ni izdelkov.
Čokoladna pečena ovsena kaša

Čokoladna pečena ovsena kaša

Bogata čokoladna pečena ovsena kaša z dodatkom proteinskega jogurta, ki naredi vse skupaj ravno prav sočno. 

Ovseni kosmiči veljajo za odlično živilo, saj zaradi visoke vsebnosti prehranske vlaknine in beta glukanov v ovsenem zrnu zmanjšujejo raven skupnega holesterola v krvi. Vlaknine pa nam pomagajo tudi do bolj urejene prebave in daljšega občutka sitosti. Ovseni kosmiči so dober vir kompleksnih ogljikovih hidratov: zato vas bo taka pečena kaša za zajtrk ves dan oskrbovala z energijo.

S porcijo beljakovin v prahu Sunwarrior, čokoladnih kapljic in 100 % kakava bo vaš zajtrk postal prava poslastica!

Sestavine:

Sestavine za polnilo:

Postopek:

  1. V blenderju do gladkega zmiksamo vse sestavine za kašo. Jogurt pa ločeno zmešamo skupaj s čokoladnimi proteini.
  2. Polovico zmesi prelijemo v skodelico primerno za peko v pečici. V sredino dodamo proteinsko jogurtovo mešanico, prelijemo s preostankom zmesi, po vrhu pa posujemo še s čokoladnimi kapljicami. 
  3. Pečemo približno 20 min na 180 °C.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.