Košarica
V košarici ni izdelkov.

Hruškino chai pecivo - “Blondiji”

Hruškino chai pecivo – “Blondiji”

Vsi smo že slišali za brownije, manj poznani pa so blondniji- kolački, ki so jim sicer podobni v teksturi, po barvi pa so svetlejši (od tod tudi izhaja njihovo simpatično poimenovanje). Tokrat z vami delimo recept za dišečo izvedbo blondijev s krasno jesensko noto, ki jo lahko dosežemo tudi brez vsakršnega dodajanja olja ali sladkorja. 

Monika je v receptu uporabila Kissa Chai Latte Mix: gre za mešanico zimskih chai začimb (cimeta, kardamoma in klinčkov), z dodatkom črnega čaja in riževega mleka v prahu, ki se v osnovi uporablja za pripravo napitkov. Z njim si pričarate pravo praznično idilo. Lahko pa si z njim popestrite in obogatite tudi sladice. 

Suhe sestavine:

Mokre sestavine:

  • 1 lonček rastlinskega mleka (255 ml) ali 1 lonček vode + 1 žlica MIMY mandljeve osnove
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta (ali 1 žlička mlete vanilije)
  • 2 žlici arašidovega masla (ali drugega poljubnega masla oreščkov)

Preostale sestavine:

  • 2 lončka hruške (narezane na manjše kocke)
  • 120 ml kokosovega jogurta za premaz (opcijsko)

Postopek:

  1. V večji posodi skupaj zmešamo vse suhe sestavine, v manjši pa vse mokre. Mokre sestavine dodamo k suhim in jih nežno mešamo toliko časa, da tvorijo enakomerno maso. V maso primešamo še 1 lonček hruške, preostali lonček pa prihranimo za serviranje ob koncu.
  2. Maso prelijemo v manjši pekač tipa “srnin hrbet” (30 x 10 cm) in pečemo v vnaprej segreti pečici približno 35 minut na 190 °C.
  3. Pecivo rahlo ohladimo, nato pa ga po želji premažemo še s kremo (120 ml kokosovega jogurta + 1/2 čajne žličke Kissa Chai Latte Mix  + 1 čajne žličke datljevega sladkorja), obvezno pa posujemo še s preostalim lončkom na kocke narezane hruške.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.