Košarica
V košarici ni izdelkov.
Jesenska smuti skleda

Jesenska smuti skleda

Jesen na krožniku nam pričarajo prav buče, ki se vrhunsko obnesejo tako v slanih kot sladkih jedeh. V tej jesenski smuti skledi navdušujejo ne le z barvo, ampak tudi z okusom. 

Že po čudoviti oranžni barvi lahko sklepamo, da so buče dober vir beta karotena (vitamina A).  Vitamin A je močan antioksidant, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ohranjanju vida. Prispevajo pa tudi s prehransko vlaknino, ki je pomemben element v naši prehrani, saj nam pomaga do boljše prebave. Za še dodaten »boost« hranil pa v tej skledici poleg buč poskrbijo tudi Goji jagode, ki so poleg vitamina A tudi vir vitamina B2 in bakra.

V jesenski smuti skledi imate zbrana vsa tri makrohranila: ogljikove hidrate (buča in banane), maščobe (mandljevo maslo) in beljakovine (Sunwarrior Classic PLUS), ki tako ustvarijo zares uravnotežen obrok, ki vas bo nasitil in hkrati oskrbel z energijo.

Sestavine:

Postopek:

  1. Vse sestavine zblendamo do gladkega v zmogljivem blenderju. Če zmogljivega blenderja nimamo, uporabimo nekoliko več rastlinskega mleka. 
  2. Prelijemo v skledo in postrežemo s poljubnimi dodatki.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.