Košarica
V košarici ni izdelkov.
Malinine lunice

Malinine lunice

Maline in limonina lupinica pričarajo božansko svežino, s katero znajo ti piškoti izstopati s pladnja s pecivom, ki ga boste v kratkem postavili pred svoje najbližje.

Piko na i ter prečudovito barvo pa lunicam dodajo še goji jagode in hibiskus v prahu. Poleg prijetnega kislega okusa so goji jagode in hibiskus tudi vir antioksidantov ter pomembnih vitaminov in mineralov, kot so vitamin A, B2, železo, kalcij in selen.

Kdo pravi, da se ne moremo sladkati in zraven poskrbeti še za svoje zdravje in dobro počutje?

Sestavine za spodnjo plast:

Sestavine za zgornjo plast:

Postopek:

  1. V večji posodi najprej združimo vse suhe sestavine za spodnjo plast, v drugi posodi pa mokre. Mokre vmešamo k suhim in maso prelijemo čez srednje velik pekač, ki smo ga predhodno premazali s kokosovim oljem ali pa obložili s peki papirjem.
  2. Pečemo v vnaprej segreti pečici, približno 30 minut na 180 °C.
  3. Ko je spodnja plast pečena in ohlajena, pripravimo še zgornjo plast. Za malinovo plast v blenderju zmiksamo maline, javorjev/agavin sirup, vodo, goji jagode/hibiskus v prahu. Vsebino prelijemo v kozico, vmešamo agar agar in počakamo do točke vretja. Ko zavre mešamo še kakšno minuto, da se agar agar aktivira. 
  4. Vsebino iz kozice prelijemo čez celotno spodnjo plast, pekač pa postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se glazura dodobra strdi.
  5. Lunice izrezujemo tako, da si pomagamo s kozarcem za vino. Začnemo na skrajnem robu testa- čisto prva lunica bo imela obliko polne lune, vse preostale pa bodo že imele obliko polmesca.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.