Malinine lunice

Maline in limonina lupinica pričarajo božansko svežino, s katero znajo ti piškoti izstopati s pladnja s pecivom, ki ga boste v kratkem postavili pred svoje najbližje.

Piko na i ter prečudovito barvo pa lunicam dodajo še goji jagode in hibiskus v prahu. Poleg prijetnega kislega okusa so goji jagode in hibiskus tudi vir antioksidantov ter pomembnih vitaminov in mineralov, kot so vitamin A, B2, železo, kalcij in selen.

Kdo pravi, da se ne moremo sladkati in zraven poskrbeti še za svoje zdravje in dobro počutje?

Sestavine za spodnjo plast:

Sestavine za zgornjo plast:

Postopek:

  1. V večji posodi najprej združimo vse suhe sestavine za spodnjo plast, v drugi posodi pa mokre. Mokre vmešamo k suhim in maso prelijemo čez srednje velik pekač, ki smo ga predhodno premazali s kokosovim oljem ali pa obložili s peki papirjem.
  2. Pečemo v vnaprej segreti pečici, približno 30 minut na 180 °C.
  3. Ko je spodnja plast pečena in ohlajena, pripravimo še zgornjo plast. Za malinovo plast v blenderju zmiksamo maline, javorjev/agavin sirup, vodo, goji jagode/hibiskus v prahu. Vsebino prelijemo v kozico, vmešamo agar agar in počakamo do točke vretja. Ko zavre mešamo še kakšno minuto, da se agar agar aktivira. 
  4. Vsebino iz kozice prelijemo čez celotno spodnjo plast, pekač pa postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se glazura dodobra strdi.
  5. Lunice izrezujemo tako, da si pomagamo s kozarcem za vino. Začnemo na skrajnem robu testa- čisto prva lunica bo imela obliko polne lune, vse preostale pa bodo že imele obliko polmesca.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE