Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Preprosta klasika, ki nikoli ne razočara. Preprost veganski recept za jabolčni štrudelj iz vlečenega testa.
Recept je veganski, brez mlečnih izdelkov in jajc, vsebuje pa gluten, ker je narejen iz pirine moke.
Sestavine za testo:
Sestavine za nadev:
Priprava testa:
medtem pripravimo nadev:
Po 30 minutah se lotimo valjanja testa. Hlebček razdelimo na polovico. Mizo pokrijemo z večjim servetom ali staro čisto rjuho. Rjuho ali servet potresemo z moko, nanj pa položimo testo. Razvaljamo iz vseh strani, da dobimo tanko testo. Lahko si pomagamo tudi z rokami. Pazimo, da testa ne strgamo.
Na testo namažemo nadev po celi površini testa, ki naj sega skoraj do robov testa. Nato se lotimo zavijanja. Zavijamo s prtom, ki nam pomaga brez da bi se testo strgalo.
Pekač obložimo s peki papirjem ali ga namažemo s kokosovim oljem. Nanj položimo štrudelj. Iz testa dobimo 2 večja kosa.
Pečemo v pečici na 190-200 stopinj približno 50 minut.
Po končani peki, pekač postavimo na štedilnik in štrudelj prekrijemo s mokrim servetom, da se skorja zmehča. To ponovimo še enkrat. Na koncu servet umaknemo in štrudelj posipamo s sladilom. Lahko sladilo eritritol zmiksate v blenderju (za posip potrebujete približno 2 jušni žlici). Narežemo in postrežemo.
Dober tek!