Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-11% popust na vse izdelke
-11% popust na vse izdelke
Panna cotta iz kokosa je povsem preprosta in enostavna sladica, narejena le v nekaj minutah. Je brez mleka in mlečnih izdelkov, primerna za vegane in vse, ki obožujete kokos. Piko na i tej sladici doda kaki. Kaki je eksotično sadje, ki pa je mnogo več kot le sladek užitek.
Kaki vsebuje veliko provitamina A, ki ima pomembno vlogo pri zagotavljanju dobrega vida, imunskem sistemu, prispeva k ohranjanju zdrave kože, razvoju celic in tkiv. V primerjavi z jabolkom ga vsebuje kar 30-krat več. Vsebnost vitamina A v kakiju je tako visoka, da že z dvema sadežema pokrijemo dnevno potrebo po tem vitaminu.
Kaki vsebuje tudi veliko vitamina C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom, pri nastajanju kolagena za normalno delovanje dlesni, kože in zob, prispeva k delovanju živčnega sistema in povečuje absorpcijo železa. V primerjavi z jabolkom ga vsebuje kar petkrat toliko.
Sestavine (za 4 porcije):
Za panna cotto:
Za kakijev nadev:
Priprava:
Recept pripravila: Lucija Bratina, mag. inž. prehrane