Košarica
V košarici ni izdelkov.

Limonina panna cotta s kakijevim nadevom

Limonina panna cotta s kakijevim nadevom

Panna cotta iz kokosa je povsem preprosta in enostavna sladica, narejena le v nekaj minutah. Je brez mleka in mlečnih izdelkov, primerna za vegane in vse, ki obožujete kokos. Piko na i tej sladici doda kaki. Kaki je eksotično sadje, ki pa je mnogo več kot le sladek užitek.

Kaki vsebuje veliko provitamina A, ki ima pomembno vlogo pri zagotavljanju dobrega vida, imunskem sistemu, prispeva k ohranjanju zdrave kože, razvoju celic in tkiv. V primerjavi z jabolkom ga vsebuje kar 30-krat več. Vsebnost vitamina A v kakiju je tako visoka, da že z dvema sadežema pokrijemo dnevno potrebo po tem vitaminu.

Kaki vsebuje tudi veliko vitamina C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom, pri nastajanju kolagena za normalno delovanje dlesni, kože in zob, prispeva k delovanju živčnega sistema in povečuje absorpcijo železa. V primerjavi z jabolkom ga vsebuje kar petkrat toliko.

Recept za limonino panna coto s kakijem

Sestavine (za 4 porcije):

Za panna cotto:

  • 800 ml (dve konzervi) konzerviranega kokosovega napitka
  • 20 g agar agar sredstva za želiranje (dve vrečki)
  • 6 jedilnih žlic javorjevega sirupa ali nadomestka sladkorja erititol
  • limonina lupinica 4 bio limon
  • jedilni žlici vanilijevega ekstrakta

Za kakijev nadev: 

  • 2-3 zreli kakiji sorte tipo (mehki)
  • sok ene limone
  • cimet 

Priprava:

  1. Kokosov napitek iz konzerve skupaj z limonino lupinico (malo limonine lupinice si prihranimo za dekoracijo) in želirnim sredstvom zmešamo v posodi in počasi segrevamo, da zavre.
  2. Vmes vmešamo agavin sirup ali eritritol in vanilijev ekstrakt.
  3. Ko zavre, kuhamo vsaj 2 minuti in nato natočimo v posodice in pustimo, da se dobro ohladi. 
  4. Pripravimo kakijev nadev. Kakije dobro operemo in jih dodamo v blender ter zmešamo z limoninim sokom in cimetom, da dobimo lep tekoč nadev sladko kislega okusa.
  5. Ohlajeno panna cotto postrežemo skupaj s kakijevim nadevom. Dekoriramo z naribano limonino lupinico. 

Recept pripravila: Lucija Bratina, mag. inž. prehrane

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.