-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: +386 40 525 583
Domače beljakovinske ploščice
- 4. 11. 2021
- 7:49 dop
Vsi se lahko strinjamo, da so beljakovinske ploščice odličen način, da v svoj vsakdan vnesemo čim več beljakovin. Še posebno v dnevih, ko nam zmanjka časa in volje za pripravo polnovrednega obroka.
Ponudba beljakovinskih ploščic je zares velika, a če nismo pozorni na deklaracije in seznam sestavin, se lahko kdaj pa kdaj tudi vštejemo pri nakupu: marsikatere ploščice vsebujejo kopico dodanih sladkorjev, različnih aditivov ali pa drugi sestavin, ki jih sami ne uživamo (npr. alergenov ali pa sestavin živalskega izvora). Zato bo ta recept za domače beljakovinske ploščice primeren za vse, ki prisegate na kratek seznam sestavin, brez dodanih sladkorjev in zares veliko beljakovin na porcijo.
Beljakovinske ploščice bodo poskrbele za kakovosten vir energije in beljakovin na pohodih, daljših tekih, na poti iz telovadnice, na potovanju ali med odmorom v službi. Vredne preizkusa!
Sestavine:
- 150 g Sunwarrior Clean Greens&protein z okusom vanilije ali čokolade
- 20 g mletih lanenih semen
- 50 g ribanega kokosa
- 200 g arašidovega masla
- 100 g datljev
- 150 ml vode
- 100 g temne čokolade
Postopek:
- Najprej namočimo datlje v vroči vodi. Pustimo, da se namakajo vsaj nekaj minut, dokler se ne zmehčajo.
- V veliko skledo damo Sunwarrior beljakovine v prahu, lanena semena in nariban kokos. Dobro premešamo z metlico.
- V blenderju zmiksamo namočene datlje skupaj z vodo, v kateri so se namakali, in arašidovim maslom.
- Suhim sestavinam dodamo kremo iz arašidovega masla in datlje.
- Z rokami pregnetemo, da se vse sestavine dobro premešajo. Gnetemo, dokler ne dobimo enakomerne krogle testa, ki spominja na testo za pito.
- Pekač velikosti 20×30 cm obložimo s papirjem za peko. Najprej ga namažemo s kokosovim oljem, nato pa obložim s papirjem za peko, da papir ostane na svojem mestu.
- Nato damo v pekač kroglo testa in jo z dlanmi sploščimo. Z dlanmi in prsti oblikujemo kvadrat. Testo enakomerno razporedimo, da je povsod enake debeline.
- Ko je kvadrat na svojem mestu, na parni kopeli stopimo čokolado. Stopljeno čokolado polijemo čez naše proteinske ploščice in jo razporedimo z žlico.
- Pekač postavimo v hladilnik za vsaj 20-30 minut, da se čokolada strdi.
- Za tem ga vzamemo iz hladilnika, damo peki papir s proteinskimi ploščicami iz pekača in narežemo na poljubno velikost. Sama navadno narežem 10-12 ploščic, lahko pa narežemo tudi kvadratke.
- V hladilniku jih lahko hranimo tudi en teden.
Pripravila: Vita Vybihal, https://www.instagram.com/littlekitchenvibes/
-
Sunwarrior Clean Greens & protein – presne beljakovine z zelenjavo z okusom čokolade, 750 g44,97 €
-
Sunwarrior Clean Greens & protein – presne beljakovine z zelenjavo z okusom vanilije, 750 g44,97 €
-
Sunwarrior Clean Greens & protein – beljakovine z zelenjavo z okusom čokolade, 175 g15,97 €
-
Bio datlji v prahu – naravno sladilo, 300 g4,99 €
-
Sunwarrior Clean Greens & protein – presne beljakovine z zelenjavo z okusom vanilije, 175 g15,97 €
-
Presni ekološki sušeni datlji3,60 €
-
Ekološki presni ribani kokos3,50 €
-
Cavalier Gourmet čokoladne veganske kapljice, dark 85%, 300 g6,99 €
Deli naprej....
Podobne objave
- 05
- Sep
- 02
- Nov
- 08
- Sep
MNENJA STRANK
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!
Hvala!
Za potrditev prijave je potrebno, da kliknete na povezavo v e-mailu, ki smo vam ga poslali.