Domače beljakovinske ploščice

Vsi se lahko strinjamo, da so beljakovinske ploščice odličen način, da v svoj vsakdan vnesemo čim več beljakovin. Še posebno v dnevih, ko nam zmanjka časa in volje za pripravo polnovrednega obroka. 

Ponudba beljakovinskih ploščic je zares velika, a če nismo pozorni na deklaracije in seznam sestavin, se lahko kdaj pa kdaj tudi vštejemo pri nakupu: marsikatere ploščice vsebujejo kopico dodanih sladkorjev, različnih aditivov ali pa drugi sestavin, ki jih sami ne uživamo (npr. alergenov ali pa sestavin živalskega izvora). Zato bo ta recept za domače beljakovinske ploščice primeren za vse, ki prisegate na kratek seznam sestavin, brez dodanih sladkorjev in zares veliko beljakovin na porcijo.

Beljakovinske  ploščice bodo poskrbele za kakovosten vir energije in beljakovin na pohodih, daljših tekih, na poti iz telovadnice, na potovanju ali med odmorom v službi. Vredne preizkusa!

Sestavine:

Postopek:

 1. Najprej namočimo datlje v vroči vodi. Pustimo, da se namakajo vsaj nekaj minut, dokler se ne zmehčajo.
 2. V veliko skledo damo Sunwarrior beljakovine v prahu, lanena semena in nariban kokos. Dobro premešamo z metlico.
 3. V blenderju zmiksamo namočene datlje skupaj z vodo, v kateri so se namakali, in arašidovim maslom.
 4. Suhim sestavinam dodamo kremo iz arašidovega masla in datlje.
 5. Z rokami pregnetemo, da se vse sestavine dobro premešajo. Gnetemo, dokler ne dobimo enakomerne krogle testa, ki spominja na testo za pito.
 6. Pekač velikosti 20×30 cm obložimo s papirjem za peko. Najprej ga namažemo s kokosovim oljem, nato pa obložim s papirjem za peko, da papir ostane na svojem mestu.
 7. Nato damo v pekač kroglo testa in jo z dlanmi sploščimo. Z dlanmi in prsti oblikujemo kvadrat. Testo enakomerno razporedimo, da je povsod enake debeline.
 8. Ko je kvadrat na svojem mestu, na parni kopeli stopimo čokolado. Stopljeno čokolado polijemo čez naše proteinske ploščice in jo razporedimo z žlico.
 9. Pekač postavimo v hladilnik za vsaj 20-30 minut, da se čokolada strdi.
 10. Za tem ga vzamemo iz hladilnika, damo peki papir s proteinskimi ploščicami iz pekača in narežemo na poljubno velikost. Sama navadno narežem 10-12 ploščic, lahko pa narežemo tudi kvadratke.
 11. V hladilniku jih lahko hranimo tudi en teden.

Pripravila: Vita Vybihal, https://www.instagram.com/littlekitchenvibes/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE