Domače čokoladno-lešnikove praline

Od vseh kupljenih pralin so mi tiste, posamično zavite v zlat papir, ravno prav kremaste in hrustljave, s kombinacijo lešnikov in čokolade najljubše. Že veš, o katerih govorim? 

To so seveda vsem dobro znane čokoladne praline, ki smo jih doma, v času mojega odraščanja, smatrali kot čisto zlato in so bile res rezervirane samo za obiske.

Danes sem, nekoliko nostalgična, poustvarila ta okus s samimi polnovrednimi sestavinami. Večina doma narejenih kroglic bazira na obilici datljev, kar pa zame zaradi nosečniške sladkorne, ne pride poštev. Te čokoladno-lešnikove praline so zato praktično brez sladkorja, vsebujejo pa kompleksne ogljikove hidrate, zdrave maščobe in beljakovine.

Sestavine (za približno 10 kroglic):

 Za preliv: 

Postopek:

  1. Lešnike približno 10 minut suho pražiš v ponvi, da zadišijo. 10 jih odvzameš, ostale pulzno zblendaš skupaj s preostalimi sestavinami. Med blendanjem večkrat z žlico maso potisneš iz robov proti rezilu. 
  2. Nato z rokami oblikuješ kroglice: v vsako vstaviš lešnik in jih za par minut postaviš na hladno.
  3. Vmes pripraviš obliv, tako da čokolado s kokosovo maščobo stopiš nad paro in v tej kopeli nato povaljaš kroglice.
  4. Zopet v hladilnik, da se obliv strdi, nato pa z najljubšim toplim napitkom uživat v zdravem sladkanju.

Še zanimivost za tiste, ki vas zanimajo številke: originalna zlata kroglica in ta moja vsebujeta enako kalorij, ima pa moja 4-krat več beljakovin in kar 5-krat manj sladkorja. 

Pripravila: Saša Zor, https://www.instagram.com/foodiva_sasha/ 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE