Košarica
V košarici ni izdelkov.

Domače čokoladno-lešnikove praline

Domače čokoladno-lešnikove praline

Od vseh kupljenih pralin so mi tiste, posamično zavite v zlat papir, ravno prav kremaste in hrustljave, s kombinacijo lešnikov in čokolade najljubše. Že veš, o katerih govorim? 

To so seveda vsem dobro znane čokoladne praline, ki smo jih doma, v času mojega odraščanja, smatrali kot čisto zlato in so bile res rezervirane samo za obiske.

Danes sem, nekoliko nostalgična, poustvarila ta okus s samimi polnovrednimi sestavinami. Večina doma narejenih kroglic bazira na obilici datljev, kar pa zame zaradi nosečniške sladkorne, ne pride poštev. Te čokoladno-lešnikove praline so zato praktično brez sladkorja, vsebujejo pa kompleksne ogljikove hidrate, zdrave maščobe in beljakovine.

Sestavine (za približno 10 kroglic):

 Za preliv: 

Postopek:

  1. Lešnike približno 10 minut suho pražiš v ponvi, da zadišijo. 10 jih odvzameš, ostale pulzno zblendaš skupaj s preostalimi sestavinami. Med blendanjem večkrat z žlico maso potisneš iz robov proti rezilu. 
  2. Nato z rokami oblikuješ kroglice: v vsako vstaviš lešnik in jih za par minut postaviš na hladno.
  3. Vmes pripraviš obliv, tako da čokolado s kokosovo maščobo stopiš nad paro in v tej kopeli nato povaljaš kroglice.
  4. Zopet v hladilnik, da se obliv strdi, nato pa z najljubšim toplim napitkom uživat v zdravem sladkanju.

Še zanimivost za tiste, ki vas zanimajo številke: originalna zlata kroglica in ta moja vsebujeta enako kalorij, ima pa moja 4-krat več beljakovin in kar 5-krat manj sladkorja. 

Pripravila: Saša Zor, https://www.instagram.com/foodiva_sasha/ 

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.