Košarica
V košarici ni izdelkov.

Fit tiramisu - veganski in brez sladkorja

Fit tiramisu – veganski in brez sladkorja

Majceno je vedno bolj ljubko. Pa naj si gre za dojenčke, mladičke ali mini sladičke. Saša je pripravila okusen in zdrav recept za Fit tiramisu, ki si ga lahko doma pripravimo na hitro. In popolnoma brez sladkorja je! Ne, ne gre za tisto slastno original verzijo, za katero trenutno niti nimam na zalogi sestavin, ampak za tak Foodiva kompromis, ki pa vseeno zadovolji borbončice. Pa še več jih lahko poješ.


Sestavine za 4 male kozarčke: 

Priprava:

  1. Mlete ovsene kosmiče, razmaščeno mandljevo moko in sladilo preliješ z vročo kavo, premešaš in počakaš, da se vse skupaj poveže in zgosti. Po potrebi dodaj še kavo, vodo ali rastlinsko mleko.
  2. Za “mascarpone” kremo sem zmešala mandljev jogurt, vanilijev Sunwarrior collagen builder in zrnca stroka vanilije z malo vode do želene konsistence.
  3. Nato sem razporedila obe plasti po kozarckih in pustila, da se ohladi. Še lepše bi izpadlo, če bi zlagala izmenično in ponovila vzorec – v tem primeru bi uporabila malo večji kozarec.
  4. Posula sem s kakavom in postavila v hladilnik za pol ure.

Recept in slike: Saša Zor, Foodiva


Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.