Košarica
V košarici ni izdelkov.

Beljakovinski puding z vročimi jagodami

Beljakovinski puding z vročimi jagodami

Le kdo ne pozna pesmi “Jagode in čokolada …”? Ob slednji kombinaciji živil zares težko ostanemo ravnodušni: pa naj si bo to zaradi čudovite barve, ki jo dajejo jagode ali pa zaradi odličnega okusa, ki ga ponuja ta beljakovinska sladica. 

Beljakovinski puding z vročimi jagodami bo zares popestril hladne zimske dni in vas dodobra pogrel. Priprava pudinga je super enostavna, zanj pa potrebujete le minimalno število sestavin. Njegov izgled bo zagotovo očaral čisto vsakega!

Sestavine za puding:

Sestavine za jagodni dodatek:

  • 100 g zamrznjenih jagod
  • 1/2 žličke koruznega škroba
  • sladilo po okusu

Postopek:

  1. Mandljevo mleko: v mešalnik dodamo vodo in 1 žlico mandljeve osnove za pripravo mandljevega mleka in vse skupaj mešamo nekaj sekund. 
  2. Beljakovinski puding: mandljevemu mleku v mešalniku nato dodamo mleta chia semena, kakav, banano in beljakovine v prahu
  3. Vse skupaj mešamo 5 minut oz. dokler ne dobimo goste zmesi podobne pudingu. Po želji sladimo z agavinim ali javorjevim sirupom
  4. Jagodni dodatek: V kozico stresemo jagode, ki jih segrevamo dokler se ne omehčajo. Nato dodamo koruzni škrob in sladilo ter dobro premešamo. Kuhamo do vretja in nato odstavimo.
  5. Jagode serviramo na dno steklenih kozarčkov. 
  6. Ko so jagode nekoliko ohlajene, pa dodamo še puding.
  7. Posujemo z dodatnim kakavom in samo še uživamo v zdravi sladici.

Pa dober tek!

Pripravila: Neja Gril, https://www.instagram.com/everyday_breakfast_club/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!