Beljakovinski puding z vročimi jagodami

Le kdo ne pozna pesmi “Jagode in čokolada …”? Ob slednji kombinaciji živil zares težko ostanemo ravnodušni: pa naj si bo to zaradi čudovite barve, ki jo dajejo jagode ali pa zaradi odličnega okusa, ki ga ponuja ta beljakovinska sladica. 

Beljakovinski puding z vročimi jagodami bo zares popestril hladne zimske dni in vas dodobra pogrel. Priprava pudinga je super enostavna, zanj pa potrebujete le minimalno število sestavin. Njegov izgled bo zagotovo očaral čisto vsakega!

Sestavine za puding:

Sestavine za jagodni dodatek:

  • 100 g zamrznjenih jagod
  • 1/2 žličke koruznega škroba
  • sladilo po okusu

Postopek:

  1. Mandljevo mleko: v mešalnik dodamo vodo in 1 žlico mandljeve osnove za pripravo mandljevega mleka in vse skupaj mešamo nekaj sekund. 
  2. Beljakovinski puding: mandljevemu mleku v mešalniku nato dodamo mleta chia semena, kakav, banano in beljakovine v prahu
  3. Vse skupaj mešamo 5 minut oz. dokler ne dobimo goste zmesi podobne pudingu. Po želji sladimo z agavinim ali javorjevim sirupom. 
  4. Jagodni dodatek: V kozico stresemo jagode, ki jih segrevamo dokler se ne omehčajo. Nato dodamo koruzni škrob in sladilo ter dobro premešamo. Kuhamo do vretja in nato odstavimo.
  5. Jagode serviramo na dno steklenih kozarčkov. 
  6. Ko so jagode nekoliko ohlajene, pa dodamo še puding.
  7. Posujemo z dodatnim kakavom in samo še uživamo v zdravi sladici.

Pa dober tek!

Pripravila: Neja Gril, https://www.instagram.com/everyday_breakfast_club/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE