Košarica
V košarici ni izdelkov.
Proteinski kolački z malinami

Proteinski kolački z malinami

Malinovi kolački z rdečerozasto sredico … kdaj, če ne ravno na valentinovo – dan ljubezni in zaljubljencev. 

Presenetite svoje najbližje in jim izkažite svojo pozornost in ljubezen v obliki teh prikupnih kolačkov. S svojo nežnostjo in sadno notranjostjo bodo očarali vsakogar.

Sestavine:

Postopek:

  1. V večji posodi zmešaj moko, vanilijeve proteine in pecilni prašek. Najbolje, da za to uporabiš metlico.
  2. V blenderju zmiksaj jabolko in mleko, da dobiš nekakšen smoothie.
  3. Kokosovo olje stopi, da je tekoče. 
  4. K suhim sestavinam prilij jabolčni smoothie, stopljeno kokosovo olje in agavin ali javorjev sirup. Vse premešaj, a le toliko, da ni več suhih grudic. Dodaj zmrznjene maline (lahko so tudi sveže) in jih previdno vmešaj v testo.
  5. V pekač za mafine položi papirčke ali silikonaste košarice za mafine ali pa pekač namasti, da se ne bodo kolački prijeli nanj. Maso nadevaj v vdolbinice, približno eno jedilno žlico v vsako. Lahko si pomagaš tudi z žlico za sladoled.
  6. Kolačke peci na 180 °C, 20 minut. 
  7. Ko so pečeni, jih pusti nekaj minut, da se malo ohladijo. Nato jih vzemi iz pekača in v vsakega z vrha zvrtaj luknjo. Če nimaš pripomočka za to, si lahko pomagaš tudi s čajno žličko ali majhnim nožem.
  8. V vsako luknjico nadevaj malinovo marmelado. To lahko pripraviš tudi iz zmrznjenih malin, katerim dodaš malo agavinega/javorjevega sirupa in nekaj škroba ali agar agarja. Najlažje in najhitreje pa je, če uporabiš kar kupljeno.
  9. Vsak kolaček na koncu okrasi še s stepeno smetano. Dodaš jim lahko še sveže maline, nekaj sveže mete, mrvice, sesekljano čokolado, liofilizirano sadje ali karkoli drugega. 

Pripravila: Vita Vybihal, https://www.instagram.com/littlekitchenvibes/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.