-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Valentinovi proteinski kolački z malinami
Malinovi kolački z rdečerozasto sredico … kdaj, če ne ravno na valentinovo – dan ljubezni in zaljubljencev.
Presenetite svoje najbližje in jim izkažite svojo pozornost in ljubezen v obliki teh prikupnih kolačkov. S svojo nežnostjo in sadno notranjostjo bodo očarali vsakogar.
Sestavine:
- 50 g proteinov Warrior Blend+GREENS z okusom vanilije
- 200 g moke
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 100 g jabolk
- 150 ml ovsenega mleka ali Mimy ovsene osnove
- 50 g kokosovega olja
- 50 ml agavinega sirupa ali javorjevega sirupa
- 100 g zmrznjenih malin
- malinina marmelada
- 200 ml veganske smetane za stepanje
Postopek:
- V večji posodi zmešaj moko, vanilijeve proteine in pecilni prašek. Najbolje, da za to uporabiš metlico.
- V blenderju zmiksaj jabolko in mleko, da dobiš nekakšen smoothie.
- Kokosovo olje stopi, da je tekoče.
- K suhim sestavinam prilij jabolčni smoothie, stopljeno kokosovo olje in agavin ali javorjev sirup. Vse premešaj, a le toliko, da ni več suhih grudic. Dodaj zmrznjene maline (lahko so tudi sveže) in jih previdno vmešaj v testo.
- V pekač za mafine položi papirčke ali silikonaste košarice za mafine ali pa pekač namasti, da se ne bodo kolački prijeli nanj. Maso nadevaj v vdolbinice, približno eno jedilno žlico v vsako. Lahko si pomagaš tudi z žlico za sladoled.
- Kolačke peci na 180 °C, 20 minut.
- Ko so pečeni, jih pusti nekaj minut, da se malo ohladijo. Nato jih vzemi iz pekača in v vsakega z vrha zvrtaj luknjo. Če nimaš pripomočka za to, si lahko pomagaš tudi s čajno žličko ali majhnim nožem.
- V vsako luknjico nadevaj malinovo marmelado. To lahko pripraviš tudi iz zmrznjenih malin, katerim dodaš malo agavinega/javorjevega sirupa in nekaj škroba ali agar agarja. Najlažje in najhitreje pa je, če uporabiš kar kupljeno.
- Vsak kolaček na koncu okrasi še s stepeno smetano. Dodaš jim lahko še sveže maline, nekaj sveže mete, mrvice, sesekljano čokolado, liofilizirano sadje ali karkoli drugega.
Video recept najdeš tukaj:
Pripravila: Vita Vybihal, https://www.instagram.com/littlekitchenvibes/