Naročite se na naše novice in prejmite kupon za

Bodite prvi, ki boste izvedeli za ekskluzivne akcijske popuste.

Domače "Ferrero Rocher" kroglice (lešnikovi trufleji)

Vsi dobro poznamo to slavno čokolado, ki je vedno povezana s prazniki in posebnimi priložnostmi, ko se želimo pocrkljati ali razveseliti obiske:  “Ferrero Rocher” – pražen lešnik potopljen v sloj hrustljavega vaflja, oblit s sladko mlečno čokolado in hrustljavimi lešniki. Ker so naše sladice vedno drugačne od klasičnih, po okusu pa še boljše, lahko s spodnjim receptom pripravite čisto svoje domače “Ferrero Rocher” kroglice oziroma lešnikove trufleje. In to čisto brez mleka in sladkorja! Recept je popolnoma veganski in vsebuje zdrave sestavine s posebnim polnilom: avokadom, ki pričara tej kremi prav posebno kremasto teksturo. Vredno poskusiti!

Sestavine za 16 kroglic:


Priprava:

  1. Prekrijte površino pladnja ali pekača s peki papirjem.
  2. v kuhinjski mešalnik damo: avokado, vanilijo, javorjev ali agavin sirup, Sunwarrior proteine, kakav in sol. Miksamo do gladke mase. Poskusite čokoladno maso in dodajte več kakava ali javorjevega sirupa, da dosežete popoln okus.
  3. Čokoladno maso preložimo iz mikserja na peki papir in postavimo za 10 minut v zamrzovalnik, da se malenkost strdi.
  4. S čajno žličko oblikujemo 16 kroglic (truflejev), in jih polagamo na peki papir. Zaenkrat jih še ne potrebujete oblikovati.  Ponovno postavite v hladilnik za 15 minut.
  5. Medtem stopimo čokoladne kapljice ali čokolado s kokosovim oljem v segreti posodi nad paro. S kuhalnico mešamo dokler ne dobimo lepe gladke čokoladne glazure.
  6. Vzamemo maso za kroglice (trufleje) iz hladilnika. V vsako kroglico potisnemo en cel lešnik in ga oblikujemo v kroglico.
  7. Potresemo grobo mlete lešnike na krožnik. Če jih miksate sami, pazite, da boste miksali res kratek čas – nekaj sekund, da bodo koščki lešnikov še vidni.
  8. Vsako kroglico povaljamo v mlete lešnike dokler niso popolnoma prekrite. Prelijemo s stopljeno čokolado in postavimo na peki papir, da se osušijo na sobni temperaturi. To bo trajalo približno 30 minut. Če se vam zelo mudi poskusiti, pa jih še zadnjič postavite v hladilnik za 15 minut. Če jih sušite na sobni temperaturi ali v hladilniku, bodo bolj mehke. Če pa želite trše kroglice, priporočam, da jih postavite v zamrzovalnik za vsaj pol ure. Tam vas lahko počakajo tudi več dni 🙂

Namig: kroglice lahko povaljate tudi v drobljene mandlje, matcha prah ali pistacije. Če želite res ekstra okusno aromo čokolade, priporočam, da izberete res kakovosten 100% kakav. Eden takšnih je Adunin fairtrade super-kakav, ki prihaja iz Gane in ima res posebno aromo.  Če želite bolj proteinske kroglice, dodajte več beljakovin v prahu, lahko kombinirate z okusom čokolade. Potrebno pa bo potem malce več maščobe, npr. kokosovega olja.

Sestavine zadoščajo za približno 16 kroglic.

Hranilne vrednosti na eno (1) kroglico:

  • Energijska vrednost: 113 kalorij
  • Maščobe: 8 gramov
  • Ogljikovi hidrati: 8 gramov
  •  – od tega naravno prisotni sladkorji: 5 gramov
  • Beljakovine: 2 grama 
  • Sol: 0,07g

Uživajte in delite s prijatelji! Če boste kroglice pojedli sami, delite z njimi vsaj recept! 🙂

Pripravila: Maja Jeereb, MojeZdravje.net

Vir slik: www.aduna.com in  www.onegreenplanet.org

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE