Košarica
V košarici ni izdelkov.

Jagodna ovsena kaša s kolagen gradniki

Jagodna ovsena kaša s kolagen gradniki

Ovseni kosmiči so zelo cenjena zdrava ovsena jed. Po zaslugi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin v ovsenem zrnu zmanjšujejo raven skupnega holesterola v krvi. Raziskave so pokazale, da se ljudem s povišano ravnijo holesterola ob uživanju skodelice ovsenih kosmičev na dan raven skupnega holesterola zniža za četrtino.

Vsebujejo veliko vlaknin, zato so idealni pri shujševalnih dietah, poleg tega pa urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Čistijo debelo črevo, zato so odličen zajtrk za dobro prebavo in hkrati za več energije, saj so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov. Porcija za zajtrk vas bo ves dan oskrbovala z energijo. Ovseni kosmiči vsebujejo pomembne vitamine in minerale, kot so fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E in železo, poleg tega pa so najbogatejši žitni vir kalcija.

Veliko ljudi ne mara ovsenih kosmičev, ker se jim zdijo v svoji naravni različici brez okusa. Če ste med njimi, skuhajte polnovredne ovsene kosmiče v rastlinskem mleku in na koncu še toplim primešajte zvrhano žlico katerihkoli proteinov ali kolagen gradnikov Sunwarrior, jagodičevje ter dodatke/začimbe po želji.

Recept za jagodno ovseno kašo s kolagen gradniki

Sestavine za 1 porcijo:

Priprava:

  1. Najprej na manjše koščke narežemo jagode in jih začnemo počasi kuhati.
  2. Medtem narežemo datlja in ju dodamo k jagodam.
  3. Ko so jagode omehčane jim dodamo ovsene kosmiče in rastlinski napitek.
  4. Kuhamo in sproti mešamo, da se kosmiči skuhajo.
  5. Ko so kosmiči kuhani, primešamo merico Sunwarrior kolagen gradnikov in žličko Aduna hibiskusa v prahu.
  6. Dobro premešamo in serviramo z svežimi narezanimi jagodami in posipi po želji.  

Video recept je na voljo na Instagramu Superhrana.

Pripravila: Katarina Katanec, mag. inž. prehrane

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.