-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Jagodni cmoki z ovsenimi kosmiči
Cmoki so jed h kateri lahko pristopamo tudi na mnogo bolj polnovreden način, kot smo ga vajeni. Svoje cmoke pripravljam iz le 3 sestavin: krompirja, ovsenih kosmičev in poljubnega sezonskega sadja. No, za piko na i, sem jih na koncu, namesto v klasičnih drobtinah, povaljala v mešanici kokosove moke, datljevega sladkorja in hibiskusa v prahu- ta prispeva živahno barvo + čudovita hranila, ki pomagajo k lepši in bolj žareči koži.
Sestavine:
- 1,2 kg krompirja (to je teža neolupljenega)
- 200 g ovsene moke (ovsena moka = zblendani ovseni kosmiči)
- jagode (ali drugo sezonsko sadje)
Drobtine (opcijsko):
- groba kokosova moka
- datljev sladkor (ali drugo poljubno sladilo)
- goji jagode v prahu
- hibiskus v prahu
Postopek:
- Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga skuhamo. Skuhanega odcedimo, počakamo, da se rahlo ohladi, nato pa ga zmečkamo v gladek pire.
- Primešamo ovseno moko in zgnetemo v testo, a z gnetenjem ne pretiravamo, saj želimo, da testo ostane rahlo.
- Testo razporedimo na 12 enakomernih delov (ali več če želimo manjše cmoke) in cmoke oblikujemo tako, da v sredino vsakega položimo jagodo (po želji pa tudi žličko datljevega sladkorja).
- Cmoke polagamo v slan krop in jih kuhamo približno 10 min.
- Opcijsko: Sama sem jih namesto v klasičnih drobtinah povaljala v mešanici grobe kokosove moke, datljevega sladkorja in hibiskusa v prahu (za svetlejšo barvo lahko primešate še goji jagode v prahu).
Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/