Košarica
V košarici ni izdelkov.
Jagodni cmoki z ovsenimi kosmiči

Jagodni cmoki z ovsenimi kosmiči

Cmoki so jed h kateri lahko pristopamo tudi na mnogo bolj polnovreden način, kot smo ga vajeni. Svoje cmoke pripravljam iz le 3 sestavin: krompirja, ovsenih kosmičev in poljubnega sezonskega sadja. No, za piko na i, sem jih na koncu, namesto v klasičnih drobtinah, povaljala v mešanici kokosove moke, datljevega sladkorja in hibiskusa v prahu- ta prispeva živahno barvo + čudovita hranila, ki pomagajo k lepši in bolj žareči koži.

Sestavine:

  • 1,2 kg krompirja (to je teža neolupljenega)
  • 200 g ovsene moke (ovsena moka = zblendani ovseni kosmiči
  • jagode (ali drugo sezonsko sadje)

Drobtine (opcijsko):

Postopek:

  1. Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga skuhamo. Skuhanega odcedimo, počakamo, da se rahlo ohladi, nato pa ga zmečkamo v gladek pire.
  2. Primešamo ovseno moko in zgnetemo v testo, a z gnetenjem ne pretiravamo, saj želimo, da testo ostane rahlo.
  3. Testo razporedimo na 12 enakomernih delov (ali več če želimo manjše cmoke) in cmoke oblikujemo tako, da v sredino vsakega položimo jagodo (po želji pa tudi žličko datljevega sladkorja).
  4. Cmoke polagamo v slan krop in jih kuhamo približno 10 min.
  5. Opcijsko: Sama sem jih namesto v klasičnih drobtinah povaljala v mešanici grobe kokosove moke, datljevega sladkorja in hibiskusa v prahu (za svetlejšo barvo lahko primešate še goji jagode v prahu). 

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.