Naročite se na naše novice in prejmite kupon za

Bodite prvi, ki boste izvedeli za ekskluzivne akcijske popuste.

Kokosova proteinska panna cotta

Panna cotta iz kokosa je povsem preprosta in enostavna sladica, narejena le v nekaj minutah. Je brez mleka in mlečnih izdelkov, primerna za vegane in vse, ki obožujete kokos.

Ta sladica:

  • ne vsebuje mleka in mlečnih izdelkov
  • je brez glutena
  • je vir beljakovin
  • je kremasta in božanskega okusa

Sestavine:

  • 1 pločevinko (445 ml) gostega kokosovega mleka
  • 1/4 skodelice kokosovega sladkorja ali drugega sladila 
  • 1/2 vanilijevega stroka
  • 1/4  skodelice razmaščene kokosove moke (fino mlete)
  • 1/4 skodelice proteinov Sunwarrior z okusom vanilije
  • 1 čajna žlička agar agarja + 2 jedilni žlici mrzle vode

Preliv iz gozdnih sadežev:

  • 1 skodelica jagod
  • ½ borovnic
  • ½ malin
  • 1 zvrhana čajna žlička brusnic v prahu

  • limonin sok

Lahko uporabite sveže ali zamrznjene gozdne sadeže.

Priprava:

  1. V manjši skodelici zmešamo agar agar in vodo, da se dobro raztopi. Postavimo na stran.
  2. V posodi segrejemo kokosovo mleko, sladkor, kokosovo moko in strok vanilje do vrenja. Med stalnim mešanjem dodamo agar agar in kuhamo še kakšno minuto. Na koncu primešamo proteine.
  3. Mešanico prelijemo v manjše servirne posodice in postavimo v hladilnik za vsaj 2h, da se strdi.
  4. Pred serviranjem preko panna cotte prelijemo preliv iz gozdnih sadežev: v ponvi segrejemo sadje (lahko uporabimo zmrznjeno sadje) in dodamo nekaj žličk kokosovega sladkorja, brusnice v prahu ter žličko svežega limoninega soka.
  5. Prelijemo čez servirane panna cotte.

Dober tek!

Pripravila: Katarina Miklavc, uni.dipl.inž.živlistva in prehrane, www.mojezdravje.net

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE