Košarica
V košarici ni izdelkov.
Kokosova proteinska panna cotta

Kokosova proteinska panna cotta

Panna cotta iz kokosa je povsem preprosta in enostavna sladica, narejena le v nekaj minutah. Je brez mleka in mlečnih izdelkov, primerna za vegane in vse, ki obožujete kokos.

Ta sladica:

  • ne vsebuje mleka in mlečnih izdelkov
  • je brez glutena
  • je vir beljakovin
  • je kremasta in božanskega okusa

Sestavine:

  • 1 pločevinko (445 ml) gostega kokosovega mleka
  • 1/4 skodelice kokosovega sladkorja ali drugega sladila 
  • 1/2 vanilijevega stroka
  • 1/4  skodelice razmaščene kokosove moke (fino mlete)
  • 1/4 skodelice proteinov Sunwarrior z okusom vanilije
  • 1 čajna žlička agar agarja + 2 jedilni žlici mrzle vode

Preliv iz gozdnih sadežev:

  • 1 skodelica jagod
  • ½ borovnic
  • ½ malin
  • 1 zvrhana čajna žlička brusnic v prahu

  • limonin sok

Lahko uporabite sveže ali zamrznjene gozdne sadeže.

Priprava:

  1. V manjši skodelici zmešamo agar agar in vodo, da se dobro raztopi. Postavimo na stran.
  2. V posodi segrejemo kokosovo mleko, sladkor, kokosovo moko in strok vanilje do vrenja. Med stalnim mešanjem dodamo agar agar in kuhamo še kakšno minuto. Na koncu primešamo proteine.
  3. Mešanico prelijemo v manjše servirne posodice in postavimo v hladilnik za vsaj 2h, da se strdi.
  4. Pred serviranjem preko panna cotte prelijemo preliv iz gozdnih sadežev: v ponvi segrejemo sadje (lahko uporabimo zmrznjeno sadje) in dodamo nekaj žličk kokosovega sladkorja, brusnice v prahu ter žličko svežega limoninega soka.
  5. Prelijemo čez servirane panna cotte.

Dober tek!

Pripravila: Katarina Miklavc, uni.dipl.inž.živlistva in prehrane, www.mojezdravje.net

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.