Košarica
V košarici ni izdelkov.

Korenčkov - kurkumin latte za imunski sistem

Korenčkov – kurkumin latte za imunski sistem

V hladnejši polovici leta, ko nam dodatni vitamini pridejo še kako prav, priporočam, da si čim večkrat privoščite ta zdravilni korenčkov latte iz 4 sestavin. Korenček velja za močnega antioksidanta, njegova vitaminska in rudninska sestava namreč varuje pred okužbami, ščiti živčevje ter izboljša zgradbo kosti in zob. V napitku poleg korenčka h krepitvi imunskega sistema prispeva še kurkumin (glavna sestavina Viridianove mešanice za kurkumin latte), ki pa na telo deluje izjemno protivnetno. 

Ekološki kurkumin latte, je sodobna različica tradicionalnega napitka iz kurkume, znanega tudi kot “zlato mleko” ali ‘Haldi Ka Doodh’.

Zlato mleko, ki originalno izvira iz jugovzhodne Azije ima bogato zgodovino uporabe. Gre za mešanico korenine kurkume v prahu z aromatičnimi začimbami, ki se vmešajo v toplo mleko. Viridianov Ekološki kurkumin latte vsebuje izvleček korenine kurkume z zagotovljenimi in standardiziranimi nivoji najbolj aktivne sestavine, kurkumina.

Sestavine:

Postopek:

  1. Narežemo korenček in izkoščičimo datlje.
  2. V zmogljivem blenderju do gladkega zmiksamo vse sestavine.
  3. Po želji postrežemo še z nekaj dodatnimi žlicami spenjenega mleka iz MIMY mandljeve osnove.

Video recept lahko najdete na našem Instagram profilu tukaj.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

E-NOVICE