Proteinske vaniljeve palačinke

Proteinske vaniljeve palačinke predstavljajo okusen in obogaten pozni zajtrk za čez vikend, lahko pa so družinska večerja čez teden. Ali pa karkoli vmes! Gratinirane proteinske vaniljeve palačinke vsebujejo minimalno količino maščobe, saj ne v polnilu in ne v kremi ni dodanih maščob. Ravno prav sladke in ravno prav sočne bodo zagotovo ukradle tudi vaše srce.

Sestavine za palačinke:

 

Sestavine za polnilo:

  • 150 g naravnega tofuja
  • 25 g rjavega/datljevega sladkorja (ali agavin/javorjev sirup)
  • 5 kapljic vaniljeve esence
  • 2 jedilni žlici kokosovega jogurta
  • sok ½ limone
  • za noževo konico limonine lupinice

Sestavine za kremo:

Postopek:

  1. Moko, beljakovine Sunwarrior Clean Greens&protein z okusom vanilije in sol damo v večjo skledo in pomešamo z metlico. Nato postopoma prilivamo ovseno mleko ali Mimy mandljevo osnovo in ves čas mešamo, da se izognemo grudicam. Takoj se lotimo peke. Ponev rahlo namastimo in eno za drugo spečemo 6 palačink. 
  2. Ko so palačinke pečene, pripravimo nadev. Vse sestavine za nadev damo v blender in jih dobro zmešamo, da dobimo gladko maso. Vsako palačinko premažemo z eno zvrhano žlico »skutnega« nadeva iz tofuja. Palačinko namažemo, jo zvijemo in prestavimo v namaščen pravokotni pekač. Isto ponovimo z vsemi palačinkami. V pekač jih nalagamo eno poleg druge. 
  3. Na koncu pripravimo kremo oz. preliv. Najprej namočimo indijske oreščke v vroči vodi za vsaj par minut. Če je v blenderju ostalo kaj skute, nič ne de. Pustimo jo v blenderju, saj bo dala še dodaten okus in homogenost kremi. V blender dodamo indijske oreščke, limono, sladkor in ovseno mleko ali Mimy mandljevo osnovo. Dobro zmešamo, da dobimo gladko in precej tekočo kremo. Z njo prelijemo palačinke, naložene v pekač.
  4. Palačinke pečemo v predogreti pečici na 180 °C približno 20 minut. Ko so pečene, jih pustimo nekaj minut na pultu, da se usedejo. Tako jih bo lažje dvigniti iz pekača. Postrežemo s svežim sadjem in dodatnim stiskom limone.

Pripravila: Vita Vybihal, https://www.instagram.com/littlekitchenvibes/

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE