-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Proteinske vaniljeve palačinke
- 4. 11. 2021
- 10:45 dop
Proteinske vaniljeve palačinke predstavljajo okusen in obogaten pozni zajtrk za čez vikend, lahko pa so družinska večerja čez teden. Ali pa karkoli vmes! Gratinirane proteinske vaniljeve palačinke vsebujejo minimalno količino maščobe, saj ne v polnilu in ne v kremi ni dodanih maščob. Ravno prav sladke in ravno prav sočne bodo zagotovo ukradle tudi vaše srce.
Sestavine za palačinke:
- 130 g moke
- 30 g beljakovin Sunwarrior Clean Greens&protein z okusom vanilije
- 400 ml ovsenega mleka ali drugo rastlinsko mleko npr. Mimy mandljeva osnova
- ščep soli
Sestavine za polnilo:
- 150 g naravnega tofuja
- 25 g rjavega/datljevega sladkorja (ali agavin/javorjev sirup)
- 5 kapljic vaniljeve esence
- 2 jedilni žlici kokosovega jogurta
- sok ½ limone
- za noževo konico limonine lupinice
Sestavine za kremo:
- pest indijskih oreščkov
- stisk limone
- ½ jedilne žlice rjavega sladkorja/datljevega sladkorja
- 100 ml ovsenega mleka ali Mimy mandljeva osnova
Postopek:
- Moko, beljakovine Sunwarrior Clean Greens&protein z okusom vanilije in sol damo v večjo skledo in pomešamo z metlico. Nato postopoma prilivamo ovseno mleko ali Mimy mandljevo osnovo in ves čas mešamo, da se izognemo grudicam. Takoj se lotimo peke. Ponev rahlo namastimo in eno za drugo spečemo 6 palačink.
- Ko so palačinke pečene, pripravimo nadev. Vse sestavine za nadev damo v blender in jih dobro zmešamo, da dobimo gladko maso. Vsako palačinko premažemo z eno zvrhano žlico »skutnega« nadeva iz tofuja. Palačinko namažemo, jo zvijemo in prestavimo v namaščen pravokotni pekač. Isto ponovimo z vsemi palačinkami. V pekač jih nalagamo eno poleg druge.
- Na koncu pripravimo kremo oz. preliv. Najprej namočimo indijske oreščke v vroči vodi za vsaj par minut. Če je v blenderju ostalo kaj skute, nič ne de. Pustimo jo v blenderju, saj bo dala še dodaten okus in homogenost kremi. V blender dodamo indijske oreščke, limono, sladkor in ovseno mleko ali Mimy mandljevo osnovo. Dobro zmešamo, da dobimo gladko in precej tekočo kremo. Z njo prelijemo palačinke, naložene v pekač.
- Palačinke pečemo v predogreti pečici na 180 °C približno 20 minut. Ko so pečene, jih pustimo nekaj minut na pultu, da se usedejo. Tako jih bo lažje dvigniti iz pekača. Postrežemo s svežim sadjem in dodatnim stiskom limone.
Pripravila: Vita Vybihal, https://www.instagram.com/littlekitchenvibes/
-
MIMY mandljeva osnova, 400 g (za 5 – 8 litrov napitka)24,50 €
-
MIMY mandljeva osnova, 200 g (za 2,5 – 4 litra napitka)13,50 €
-
Sunwarrior starodavna kamena sol (nejodirana), fino mleta, 735 g12,97 €
-
Sunwarrior Clean Greens & protein – presne beljakovine z zelenjavo z okusom vanilije, 750 g44,97 €
-
Bio datlji v prahu – naravno sladilo, 300 g4,99 €
-
Sunwarrior Clean Greens & protein – presne beljakovine z zelenjavo z okusom vanilije, 175 g15,97 €
-
Naravno sladilo SugarSweet 1:1 (enako sladek kot sladkor), 300 g6,90 €
-
Sunwarrior Warrior Blend rastlinski proteini – Vanilija, 375 g26,97 €
Deli naprej....
Podobne objave
- 10
- Sep
Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
- 02
- Nov
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
- 08
- Sep
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!
MNENJA STRANK
“Izdelki Sunnwarrior (presni proteini Warrior blend) so obvezen del mojega jedilnika in odličen dodatek k prehrani za vsakega, neprecenljiv pa za vrhunskega športnika, ki po napornem treningu potrebuje kvalitetno regeneracijo!"
Primož JeraličVrhunski ročni kolesar
“Superhrana" je moja najljubša trgovina z zdravo prehrano. S trgovino in lastnico Majo sodelujem že od njihovega odprtja, tam nakupujem Sunwarrior beljakovine in kakšne malenkosti, kot so omega 3 in podobno."
Mojca CepušCertificirana nutricionistka, Befit
“Sunwarrior beljakovine se odlično podajo mojemu načinu življenja. Pomagajo mi pri aktivnem in dinamičnem vsakdanjiku, ker so hitro in dobro prebavljive, ohranjajo energijo ter predvsem sitost. Sunwarrior beljakovine priporočam vsem, ki želijo le najboljše zase in svoje telo.”
Katarina MiklavcMagistra inž. prehrane
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!
Hvala!
Za potrditev prijave je potrebno, da kliknete na povezavo v e-mailu, ki smo vam ga poslali.