-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Proteinske vaniljeve palačinke
Proteinske vaniljeve palačinke predstavljajo okusen in obogaten pozni zajtrk za čez vikend, lahko pa so družinska večerja čez teden. Ali pa karkoli vmes! Gratinirane proteinske vaniljeve palačinke vsebujejo minimalno količino maščobe, saj ne v polnilu in ne v kremi ni dodanih maščob. Ravno prav sladke in ravno prav sočne bodo zagotovo ukradle tudi vaše srce.
Sestavine za palačinke:
- 130 g moke
- 30 g beljakovin Sunwarrior Clean Greens&protein z okusom vanilije
- 400 ml ovsenega mleka ali drugo rastlinsko mleko npr. Mimy mandljeva osnova
- ščep soli
Sestavine za polnilo:
- 150 g naravnega tofuja
- 25 g rjavega/datljevega sladkorja (ali agavin/javorjev sirup)
- 5 kapljic vaniljeve esence
- 2 jedilni žlici kokosovega jogurta
- sok ½ limone
- za noževo konico limonine lupinice
Sestavine za kremo:
- pest indijskih oreščkov
- stisk limone
- ½ jedilne žlice rjavega sladkorja/datljevega sladkorja
- 100 ml ovsenega mleka ali Mimy mandljeva osnova
Postopek:
- Moko, beljakovine Sunwarrior Clean Greens&protein z okusom vanilije in sol damo v večjo skledo in pomešamo z metlico. Nato postopoma prilivamo ovseno mleko ali Mimy mandljevo osnovo in ves čas mešamo, da se izognemo grudicam. Takoj se lotimo peke. Ponev rahlo namastimo in eno za drugo spečemo 6 palačink.
- Ko so palačinke pečene, pripravimo nadev. Vse sestavine za nadev damo v blender in jih dobro zmešamo, da dobimo gladko maso. Vsako palačinko premažemo z eno zvrhano žlico »skutnega« nadeva iz tofuja. Palačinko namažemo, jo zvijemo in prestavimo v namaščen pravokotni pekač. Isto ponovimo z vsemi palačinkami. V pekač jih nalagamo eno poleg druge.
- Na koncu pripravimo kremo oz. preliv. Najprej namočimo indijske oreščke v vroči vodi za vsaj par minut. Če je v blenderju ostalo kaj skute, nič ne de. Pustimo jo v blenderju, saj bo dala še dodaten okus in homogenost kremi. V blender dodamo indijske oreščke, limono, sladkor in ovseno mleko ali Mimy mandljevo osnovo. Dobro zmešamo, da dobimo gladko in precej tekočo kremo. Z njo prelijemo palačinke, naložene v pekač.
- Palačinke pečemo v predogreti pečici na 180 °C približno 20 minut. Ko so pečene, jih pustimo nekaj minut na pultu, da se usedejo. Tako jih bo lažje dvigniti iz pekača. Postrežemo s svežim sadjem in dodatnim stiskom limone.
Pripravila: Vita Vybihal, https://www.instagram.com/littlekitchenvibes/