Košarica
V košarici ni izdelkov.

Zdrava čokoladna kašica z mandljevim mlekom

Zdrava čokoladna kašica z mandljevim mlekom

“Čoko-lino” nostalgija.

Tokrat sem uspela naresti reees dober približek slavnemu “čoko-linu”.

Pri nas sicer ne gre najbolj v promet, vsake toliko pa si ga otroka vseeno zaželita in vedno znova poskušam nove kombinacije. Tale je res najboljša do zdaj. Kombinacija mandljevega mleka, lanu in kokosovega sladkorja res naredi pravi okus.

Uporabila sem rahlo sladko mimy mleko. 

V blenderju zmiksaj:

Mandljevo mleko je pripravljeno.

Zmešala sem:

* Lahko pa uporabiš kar Tiger’s kakav, ki je že sladkan z datljevim sladkorjem.

Priprava:

Mleko zavreš in dobro vmešaš vse sestavine. Poskusiš in po želji dodaš še kakav in kokosov sladkor (ali Tigers datljev kakav). Čez lahko naribaš malo temne čokolade za ekstra učinek.

Če želiš, lahko kašo zmiksaš s paličnim mešalnikom, da je res gladka. Jaz to kar preskočim, ker imata otroka raje malo strukture.

Predlagam, da si tole objavo kar shraniš, da bo recept pri roki.

Recept: v sodelovanju z: Manco, Mimmy

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.