Mavrični chia puding v 4 okusih

Nad temi mavričnimi barvami smo se navdušili, ker radi ustvarjamo recepte, ki niso samo zdravi, ampak tudi lepi na pogled.

Naši priljubljeni matchi, ki smo ji zvesti že leta in popesti naše jutranje rituale smo spomladi dodali še nekaj res luštnih in zdravih mavričnih superživil znamke @raaw_life

Na sliki so sicer le 3-je od njihovih 5 mavričnih superživil. Ostala dva vam predstavimo prihodnjič 

RAAW LIFE je znamka, ki sta ju razvili tropski navdušenki in jogistki Anja in Renata z željo približati Slovencem Havajski stil mavričnega in zdravega obroka v kokosovi skledici ter hkrati povezati prijateljstvo med lokalnimi slovenskimi proizvajalci in prijatelji iz celotnega sveta. Ker v zadnjem letu Anja in Renata nista mogli skočit na letalo po dozo vitaminov, sta pričeli razmišljati, kako bi tropski otok pripeljali v Slovenijo… in tako se je rodil RAAW LIFE.

Pogosto jih uporabljamo v smutijih ali jih vmešamo v proteinske sklede, ko imamo več časa pa z njimi ustvarjamo sladice. Ta sladica je sicer tako preprosta, da zanjo ne potrebuješ posebnega znanja in veliko časa. Le nekaj spodnjih sestavin (odvisno od tega katero barvo/okus si boš izbral/a).

Sestavine za posamezen lonček chia pudinga:

  • 30 g chia semen
  • 160 ml rastlinskega napitka
  • 2 žlici kokosovega jogurta
  • 2 čajni žlički matche / ali acai / ali modre spiruline / ali rdeče pese
  • Žličko ali dve javorjevega sirupa
  • Maline za malinin/pesin chia puding in jagodičevje za okrasitev

Postopek:

Chia puding z modro spirulino

Zmešaj vse sestavine v skodelici: rastlinsko mleko, kokosov jogurt, javorjev sirup in modro spirulino. Ko dobiš lepo modro barvo, dodaj na koncu še chia semena. Ponovno dobro premešaj in postavi v hladilnik za vsaj 3 ure. Če želiš res lep izgled po nekaj urah, ko je puding dobro ohlajen, ga predeni v drug kozarec in okrasi po svojem okusu. Lahko z robidami ali drugim sezonskim sadjem.

Malinin chia puding z rdečo peso

Zmešaj vse sestavine v skodelici: rastlinsko mleko, kokosov jogurt, javorjev sirup in rdečo peso v prahu. Ko dobiš lepo rdeče-roza barvo, ji dodal maline in s paličnim mešalnikom dobro zmiksaj. Nato dodaj na koncu še chia semena. Ponovno dobro premešaj in postavi v hladilnik za vsaj 3 ure. Če želiš res lep izgled po nekaj urah, ko je puding dobro ohlajen, ga predeni v drug kozarec in okrasi po svojem okusu. Lahko z malinami ali drugim sezonskim sadjem.

Acai chia puding

Zmešaj vse sestavine v skodelici: rastlinsko mleko, kokosov jogurt, javorjev sirup in acai v prahu. Ko dobiš lepo vijolično barvo, dodaj na koncu še chia semena. Če barva ni tako zelo vijolična (kar je odvisno od barve rastlinskega mleka in sladila, ki si ga dodal/a, lahko je rahlo rjavkasta), ji lahko dodaš še borovnice. Ponovno dobro premešaj in postavi v hladilnik za vsaj 3 ure. Če želiš res lep izgled po nekaj urah, ko je puding dobro ohlajen, ga predeni v drug kozarec in okrasi po svojem okusu. Lahko z robidami, borovnicami ali drugim sezonskim sadjem.

Matcha chia puding

Najprej z bambusovo metlico v malo tople vode vmešaj matcho, da se dobro raztopi (brez grudic). Nato zmešaj vse sestavine v skodelici: rastlinsko mleko, kokosov jogurt, javorjev sirup in matcho v vodi. Ko dobiš lepo živo zeleno barvo, dodaj na koncu še chia semena. Ponovno dobro premešaj in postavi v hladilnik za vsaj 3 ure. Če želiš res lep izgled po nekaj urah, ko je puding dobro ohlajen, ga predeni v drug kozarec in okrasi po svojem okusu. Lahko z listki mete, sadjem, oreščki ali pa samo posuj po vrhu še malo matche.

Pripravila: Katarina Katanec. Video recept na našem Instagramu: TUKAJ.

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE