Košarica
V košarici ni izdelkov.

Malinine kokosove kroglice

Malinine kokosove kroglice so odličen prigrizek za vroče poletne dni.

Narejene so iz zdravih maščob indijskih oreščkov in mandljev ter kokosa, ki vas bo zagotovo popeljal v tropske kraje.

Za svežino kroglic pa poskrbi malinina tsampa: pražena ječmenova moka, ki se odlično obnese za zajtrk namesto ostalih kaš ali pa kar tako, v obliki zdrave sladičke.

Pripravite si jih vnaprej in jih vzemite s seboj na celodnevni izlet, kjer vas bodo kroglice zagotovo oskrbele s potrebno energijo in čudovitim okusom.

Sestavine:

Postopek:

  1. Indijske oreščke 2-3 ure namakamo v vodi (še bolje čez noč).
  2. Nato odlijemo vodo in oreščke dobro speremo ter jih nasujemo v zmogljiv kuhinjski mešalnik (blender) skupaj s svežo vodo in jih zblendamo v gladko kremo.
  3. V drugo posodo nasujemo malinino tsampo, kokosovo moko, prelijemo s kremo iz indijskih oreščkov in stopljeno vegansko belo čokolado.
  4. Maso z rokami dobro pregnetemo in oblikujemo tsampa kroglice v sredino katerih dodamo cele mandlje in kroglice povaljamo v še več kokosove moke.
  5. Kroglice postavimo v hladilnik za nekaj ur in nato postrežemo.

Pripravila: Neja Gril https://www.instagram.com/everyday_breakfast_club

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.